Upotreba zaštitne maske obavezna na svim letovima “Er Srbije”

Upotreba zaštitne maske obavezna na svim letovima “Er Srbije”

“Er Srbija“, u saradnji sa zdravstvenim organima i regulatornim telima, primenila je niz bezbednosnih i higijenskih mera u cilju postizanja bezbednosti i dobrobiti naših putnika i članova posade tokom putovanja.

Na svim letovima srpske nacionalne avio-kompanije, kojima počinje obnavljanje putničkog komercijalnog avio-saobraćaja, biće obavezno nošenje maski za lice tokom čitavog trajanja leta, a avioni će biti redovno dezinfikovani, saopšteno je iz “Er Srbije”.

Er Srbija prilagodila je sve procedure u putničkom avio-saobraćaju pre, tokom i nakon leta novim okolnostima, koje su prouzrokovane pandemijom korona virusa.

“Želimo još jednom da uverimo naše putnike da smo preduzeli i primenili sve neophodne mere, u skladu sa najvišim bezbednosnim i higijenskim standardima, kao i uputstvima nadležnih domaćih i međunarodnih regulatornih tela. Proaktivno smo uveli i mnoge mere koje su iznad industrijskih standarda u ovoj oblasti, da bismo dalje zaštitili naše putnike i članove posade. Kao i uvek, bezbednost putnika i članova posade su na prvom mestu”, izjavio je Dankan Nejsmit, generalni direktor “Er Srbije”.

Nejsmit je pozvao putnike da redovno prate vebsajt kompanije, kao i naloge na društvenim mrežama, da bi uvek bili u toku sa merama koje srpska nacionalna avio-kompanija preduzima da bi svojim putnicima omogućila bezbedno i udobno putovanje.

Upotreba zaštitnih maski za lice obavezna je na svim letovima “Er Srbije” i za putnike i za članove posade.

Dodatna oprema dobrodošla

Dodatna zaštitna oprema koju bi putnici poneli sa sobom (rukavice i viziri) dozvoljena je i dobrodošla.

Pored toga, avioni u floti “Er Srbije” koji će se koristiti za letove biće kompletno dezinfikovani svakog dana.

“Kada je reč o putničkim kabinama, važno je napomenuti i da su erbas avioni u floti ‘Er Srbije’, opremljeni vazdušnim HEPA filterima, kojima se kontroliše protok, ponovna cirkulacija i prečišćavanje vazduha. S druge strane, kod ATR aviona u floti ‘Er Srbije‘, po preporuci proizvođača, a u vezi sa merama sprečavanja širenja koronavirusa, uvedena je posebna procedura koja omogućava maksimalno cirkulisanje vazduha. Usluga na letu biće pojednostavljena, sa fokusom na minimalni kontakt”, kaže se u saopštenju.

To uključuje uklanjanje časopisa na avionu i brošura. U prvom periodu, u skladu sa preporukama zdravstvenih stručnjaka, neće biti keteringa, već će biti služena samo voda, da bi se sprečilo često skidanje maske i tako smanjio rizik od prenošenja virusa.

Stariji od 65 godina imaju prioritet pri prijavi

Za pojedine kategorije putnika uvedene su i neke posebne pogodnosti, pa će tako svi putnici stariji od 65 godina imati prioritet pri prijavi na letu, bez ikakve naknade, dok će porodice koje se prijavljuju na let to moći da učine putem namenskih šaltera, da bi prijava protekla što brže i efikasnije. Hrana će biti služena na našim letovima za Njujork, kada budu ponovo pokrenuti 6. juna.

“Er Srbija” je prethodno saopštila da će u periodu od 21. maja do 14. juna organizovati ograničeni broj letova do aerodroma London Hitrou, Frankfurta, Ciriha i Beča.

Pored toga, od 29. maja počeće postupno obnavljanje letova do pojedinih destinacija u regionu, kao što su Ljubljana, Podgorica, Tivat, Sarajevo, Banjaluka i Skoplje.

“Er Srbija” će obnoviti i komercijalne letove do Njujorka 6. juna, dok će od 13. juna broj prekookeanskih letova biti povećan na dva nedeljno. Ukoliko budu ukinuta ograničenja putovanja u Evropskoj uniji od 15. juna, ta avio-kompanija planira da poveća broj letova u putničkom avio-saobraćaju.

O Simon

Osnivač sajtova: www.Avionom.com, www.Dijetica.com, www.Rentiranje.com, www.EUMediaGroup.com