Ukidaju se mere za ulazak građana Srbije i stranih državljana u zemlju

Ukidaju se mere za ulazak građana Srbije i stranih državljana u zemlju

Od  3. maja 2022. godine su prestale da važe sve mere kontrole i ograničenja za ulazak lica u Srbiju, u vezi sa zaraznom bolešću Kovid-19, kako za strane tako i za domaće državljane.

Državljani Srbije kao i strani državljani, pri ulasku u zemlju nisu više u obavezi da imaju negativan PCR test, brzi antigenski test, dokaz o preležanoj bolesti, niti potvrdu o vakcinaciji, bez obzira na to iz koje zemlje sveta dolaze u Srbiju.

Odluka o slobodnom ulasku građana Srbije i stranih državljana u zemlju doneta je na osnovu trenutne epidemiološke situacije u našoj zemlji, i u skladu je sa odlukama većine zemalja Evrope i regiona.

Nadležne institucije nastavljaju da prate razvoj epidemiološke situacije u Srbiji iz sata u sat i blagovremeno će obaveštavati javnost.

Na snazi ostaje preporuka o nošenju maski u zatvorenom prostoru, dok je nošenje maski u zdravstvenim ustanovama obavezno.

Kovid ambulante, punktovi za testiranje na prisustvo virusa korona i punktovi za vakcinaciju nastavljaju da rade uobičajeno.

O Simon

Osnivač sajtova: www.Avionom.com, www.Dijetica.com, www.Rentiranje.com, www.EUMediaGroup.com