Uganda zabranila ženama da se voze napred u kamionima jer odvlače pažnju vozača

Uganda zabranila ženama da se voze napred u kamionima jer odvlače pažnju vozača

Vlasti Ugande zabranile su ženama da sede pored vozača kamiona u nadi da će tako umanjiti broj saobraćajnih nesreća.

“Mnoge nesreće s kamionima događale su se u gradu Lira i celoj okolnoj regiji. Primetili smo da su u većini kamiona, koji su učestvovali u nesrećama, žene sedele na prednjim sedištima pored vozača“, rekao je policijski službenik Leonard Olam za AA, prenosi N1.

On je istakao da se u većini slučajeva kamioni u Ugandi koriste i za prevoz trgovaca s pijaca i da su svedoci često prijavljivali da su na prednjim sedištima sedele devojke vozača.

Ova nesvakidašnja zabrana dolazi nakon velike saobraćajne nesreće u Liri 10. januara, u kojoj je poginulo devet osoba, a 19 teško povređeno.

Prema saopštenju policije, uzroci te nesreće bili su neoprezna vožnja i preopterećenje.

Prema predsedniku lokalne firme za prodaju automobila Patriku Opiju, prodavačice sa pijaca koje sede u prednjoj kabini s vozačima kamiona odgovorne za većinu nesreća u regiji.

Žene mame vozače kratkim haljinama koje otkrivaju njihova bedra i odvlače pažnju vozača, što dovodi do nesreća. One neretko kupuju i alkoholna pića za vozače. Kako bismo smanjili nesreće, tražili smo da vlasti uvedu zakon koji kaže da žene više ne smeju da sede napred u kamionima, i vlasti su to uvele“, izjavio je.

O Simon

Osnivač sajtova: www.Avionom.com, www.Dijetica.com, www.Rentiranje.com, www.EUMediaGroup.com