U Bosni i Hercegovini niknuo potpuno novi grad, ali domaći nisu baš oduševljeni pridošlicama: ‘Iz BiH ste? Ulaz vam je zabranjen!’

U Bosni i Hercegovini niknuo potpuno novi grad, ali domaći nisu baš oduševljeni pridošlicama: ‘Iz BiH ste? Ulaz vam je zabranjen!’

U Bosni i Hercegovini niknuo je prvi potpuno arapski grad, što znači da su vlasnici svih kuća Arapi. To je ujedno i prvo naselje zatvorenog tipa, potpuno ograđeno visokom ogradom i sa privatnim obezbeđenjem.

BiH građanima je ulaz zabranjen.

U naselju u Tačinu, jugozapadno od Sarajeva, izgrađeno je 160 kuća, prateći sadržaji i veliko veštačko jezero u sredini. Kako su svi postojeći objekti rasprodani, grade se dodatne stambene jedinice. Kupci tih kuća takođe su Arapi.

U ovaj mali grad je ulazak i obilazak lokalnom stanovništvu dozvoljen samo van letnje sezone, i to u određenom terminu.

‘Vlasnici kuća su Arapi i oni se ne žele mešati sa lokalnim stanovništvom. Oni imaju svoje običaje kada je reč o oblačenju, ponašanju, obavljanju molitvi itd, i žele da ih u tome niko ne ometa i čudno ih posmatra“, rekao je sagovornik BiznisInfa koji je zamolio za anonimnost, za TheBosniaTimes.

“Zbog toga je ovaj grad idealan za njih, jer se tu osećaju kao kod kuće, samo što su svuda voda i zelenilo. Oni će ovde provoditi letnje mesece u dobroj klimi, a zatom se vraćati u svoje domove”.

Kuće su prodavane po 150.000 do 160.000 evra, i nisu ni bile nuđene na BiH tržištu, ali jesu u Kuvajtu, odakle je vlasnik, “nisu silazile s TV-a”.

Naselje je otvoreno u oktobru prošle godine.

O Simon

Osnivač sajtova: www.Avionom.com, www.Dijetica.com, www.Rentiranje.com, www.EUMediaGroup.com