U avion samo uz negativan test

U avion samo uz negativan test

Lufthanza će početi da radi brze antigenske testove na koronavirus u Nemačkoj, koje će morati da prođu svi putnici da bi putovali avionom.

U avion će moći da se ukrcaju samo oni čiji rezultat bude negativan ili oni koji mogu da pruže dokaze o negativnom testu u prethodnih 48 sati, saopštila je Lufthanza, a prenosi B92.

Nemački nacionalni avio-prevoznik će testiranje primenjivati kod dva dnevna leta između Minhena i Hamburga od 12. novembra nadalje, da bi ispitao način na koji postupak testiranja može da se uključi u stalnu praksu pre poletanja.

Uspešno testiranje na svim letovima može biti ključ za revitalizaciju međunarodnog vazdušnog saobraćaja.

“Korišćenjem brzih testova želimo da steknemo uvid o potencijalnim kliconošama kod grupa ljudi koji ne pokazuju simptome bolesti”, rekla je Kristina Forster, članica odbora Lufthanze za korisnike, IT i korporativnu odgovornost.

Pandemija je gurnula globalnu vazduhoplovnu industriju u najgoru krizu, a njen oporavak do nivoa iz 2019. ne očekuje se pre 2025. godine.

Avio-kompanije širom sveta vrše pritisak na vlade da ukinu ili ublaže karantinske mere i druga ograničenja putovanja i da umesto toga obezbede brza testiranja na kovid na aerodromima.

Antigenski testovi mnogo brže daju rezultate od široko korišćenih PCR testova koji se rade u laboratoriji, ali mogu da budu manje pouzdani.

Brzi antigenski testovi potpuno besplatni na domaćim letovima Lufthanse

LH2058, koji iz Minhena kreće za Hamburg u 09:10, biće prvi let na kom će biti 100 posto “negativnih” putnika. Retrospektivno, drugi dnevni let na kojem će se testirati svi putnici biće LH2059 od Hamburga do Minhena.

Po završetku, putnici će dobiti rezultate testa u roku od 30 do 60 minuta i tek nakon dobijanja negativnog rezultata aktiviraće se bording karta i odobrenje za pristup gejtu.

Druga opcija je da sam putnik priloži negativni PCR test napravljen najkasnije 48 sati pre polaska.

Celokupni postupak testiranja je besplatan. Putnici jednostavno moraju da se prijave unapred za testiranje i dođu malo ranije na aerodrom ne bi li obavili sve pretrage i sačekali rezultat.

O Simon

Osnivač sajtova: www.Avionom.com, www.Dijetica.com, www.Rentiranje.com, www.EUMediaGroup.com