Srbi već kupili skoro pola Grčke

Srbi već kupili skoro pola Grčke

Nezabeleženo interesovanje za letovanje u zemlji Helena. Turističke agencije prodale 50 odsto više soba. Traži se sve, cene ostale iste kao ranijih godina.

Potražnja za aranžmanima za letovanje u Grčkoj je toliko velika da u turističkim agencijama očekuju da će mnogi spavati na plažama! Agencije su, do sada, prodale 50 odsto više aranžmana za letovanje u Grčkoj u odnosu na isti period 2014, a Grčka se, poslednjih dana prošle godine “prodavala”, potvrđeno je “Novostima” u više turističkih agencija, bolje od novogodišnjih aranžmana i od zimovanja, pa tokom 2016. ne treba očekivati “last minit” popuste!

Najtraženiji je špic sezone, a ranijih godina se najpre prodavala predsezona. Naročito je veća prodaja apartmana za Halkidiki – čak za 50 odsto u odnosu na isti period lane, pa u mnogim turističkim agencijama ne planiraju da produže “first minit” popust posle 1. februara.

– Traži se sve – kaže Jelena Milanović iz “Viva travela”. – Prodaju se apartmani, hoteli, putovanja autobusom, avionom, sopstvenim kolima – sve se prodaje samo da je Grčka. Odlučili smo da uvedemo i avion za Pargu i Lefkadu. Očekujem da će Grčka biti rasprodata do kraja maja! Građani Srbije su apsolutno svesni situacije koja je na drugim destinacijama, pa ako ne mogu u Egipat, Tunis i u rizičnu Tursku, ostale su nam Grčka i Italija. Međutim, ne samo nama nego i Rusima i celoj Evropi. Grčka, Italija i Španija se toliko pune da sam sigurna da agencije koje nemaju fiksni zakup neće imati šta da prodaju.

Ista je situacija i u agenciji “Argus”, gde kažu da za mnoga mesta u Haniotiju uopšte više nema soba, a za druga letovališta je ostalo tek pokoje mesto!

Poslednji popust od 10 odsto građani mogu da očekuju do kraja februara kada se održava sajam turizma.

– Cene su iste kao ranijih godina, ali posle 1. februara ne treba se nadati popustu za “rane uplate” – kaže Miloš Jovović, direktor agencije “Travelend”. – Grčka je toliko tražena da nema razloga da se prodaje sa popustom. Takođe, hotele su zakupili ruski tur-operatori, pa će tek tu biti jagma. Grčka će, očigledno, biti apsolutni hit predstojećeg leta.

Turski hotelijeri spavaju

Sukob Turske i Rusije neminovno će izazvati potres na turističkom tržištu.

Ruski tur-operatori su potpuno odustali od Antalije, a nemački se nećkaju. U isto vreme turski hotelijeri se prave da se ništa ne dešava i ne žele da spuste cene. Naše agencije još nisu ponudile aranžmane za Tursku i ne treba ih očekivati pre Međunarodnog sajma turizma krajem februara. Međutim, pravo stanje znaće se tek posle martovskog sajma turizma u Berlinu, kada će tržište otvoriti oči turskim hotelijerima.

O Simon

Osnivač sajtova: www.Avionom.com, www.Dijetica.com, www.Rentiranje.com, www.EUMediaGroup.com