Srbi ne ostavljaju Egej

Srbi ne ostavljaju Egej

Grčka, Egej, uprkos brojnim migrantima, ostaje za nas top destinacija. Agencije: Interesovanje za odlazak veće za 20 odsto

Migranti i štrajkovi teško da će naškoditi ovogodišnjoj turističkoj sezoni u Grčkoj. Naročito kada je reč o srpskim turistima, kojima su bivši južni susedi na prvom mestu kao destinacija za godišnje odmore. Stručnjaci računaju da će ove godine Helene posetiti i do 20 odsto više gostiju iz Srbije, koji će svoje leto provesti na Egejskom (Egej) ili Jonskom moru.

Prema rečima Aleksandra Seničića, direktora Nacionalne organizacije turističkih agencija, migranata u Grčkoj je bilo i prošle godine, pa nisu ugrozili putne pravce. Grčka živi od turizma i neće, smatra on, dozvoliti da joj bilo šta ugrozi taj posao.

– Kada je reč o srpskim turistima, Grčka je najposećenija destinacija – ističe Seničić. – Poslednjih pet godina tamo postoje neki štrajkovi, pa se dogodi poneka neprijatnost, jer mora da se čeka, ali sve se uspešno prevazilazi. Tome ne treba pridavati neku veliku važnost. Jednostavno, politička situacija u čitavom svetu je takva kava jeste i nema preporuka za siguran odmor u svetu.

U agenciji “Travelend” kažu da turisti u Grčkoj nisu nikada osetili te štrajkove. A do grčke obale postoji i alternativni put preko Bugarske. Na auto-putu nema problema i nikakve blokade ne mogu da traju danima.

TURSKU IZBEGAVAJU ZBOG RIZIKA

Prema rečima Aleksandara Seničića, za Tursku postoji očekivan rizik, ali to je bilo i prethodne dve godine.

– Nikakvih problema nije bilo u letnjoj sezoni, ali je interesovanje za Tursku mnogo manje, čak i do 60 odsto – objašnjava Seničić.


Ja bih još da dodam i da je putovanje do Grčke autoputevima daleko brže, bezbednije i udobnije nego do CG. O nestašici vode, “ljubaznosti” uslužnog osoblja, čistoći plaža, mora…ne treba ni diskutovati.

U kategoriji MOJA PUTOVANJA možete pročitati neke članke sa letovanja/putovanja naših članova koja su vezana za Grčku.

O Goca

Saradnik sajta Avionom.com