Spisak zemalja koje više ne primaju turiste

Spisak zemalja koje više ne primaju turiste

I da hoćete – ove sezone ne možete da putujete u neke egzotične predele

Zbog nepredvidive situacije s pandemijom koronavirusa, mnoge zemlje preventivno zatvaraju svoja vrata za strane državljane. Tako Argentina, koja je donedavno bila otvorena za sve turiste, sad dozvoljava dolazak samo turista iz njoj susednih zemalja, prenosi Nova.

Novi talas pandemije koronavirusa prisilio je mnoge zemlje koje su dosad bile dostupne za turiste na potpuno zatvaranje ili posebne mere za sve koje pristižu u zemlju.

Vrata je delimično zatvorila i Afrika. Neke od najpoznatijih destinacija, poput Egipta, Etiopije i Tanzanije ostaju otvorene za turiste, ali Alžir, na primer, uopšte nema međunarodnih letova, a turisti će morati da sačekaju i ako žele u Kamerun.

Restrikcije stupaju na snagu i u Aziji. Butan je jedna od prvih država koja je zatvorila svoje granice još na početku pandemije. Kina dopušta određene letove, ali ne i za turiste. Japan je otvorio svoje granice za poslovne putnike, dok su turisti još na čekanju. Vijetnam ne dozvoljava nikakav oblik putovanja. I Indija je trenutno zatvorena za sve turiste. Indonezija se delimično otvorila za ostrva poput Balija, ali ne za turiste. Isto je u Kazakhstanu, Laosu i Makau, državama koje zasad još nisu otvorene za turizam.

Gde možete putovati

Zbog nepredvidive situacije s pandemijom koronavirusa, mnoge zemlje preventivno zatvaraju svoja vrata za strane državljane

Primamljive plaže, mirisi i ukusi Malezije, trenutno su na čekanju nekih boljih vremena. Isto važi i za Mongoliju, kao i za egzotične destinacije koje mame turiste u zimskim mesecima – Filipini, Šri Lanka, Tajvan i Tajland.

Naravno, i Severna Koreja je zatvorila granice za strane turiste.

Australija je kontinent s najrestriktivnijim merama kada je o putovanjima reč. Neki od najvećih gradova, Sidnej, Melburn zatvorili su svoja vrata za sve strane državljane. Turisti još nisu poželjni ni na Novom Zelandu.

Evropa je dosta otvorenija za strane državljane, pogotovo za one evropske zemlje koje nisu navedene kao rizične. Ipak, u nekim zemljama turisti nisu poželjni. Jedna od tih zemalja je Azerbejdžan.

Destinacije Bliskog istoka takođe zatvaraju svoje granice – lepote Jerusalima, kosmoplitskog Tel Aviva još su nedostupne turistima.

Situacija u Severnoj Americi nije toliko restriktivna za putovanja i dolazak turista. Većina država je delimično otvorena i prima turiste, ali neke su se ipak odlučile na strože mere. Kanada je u potpunosti zatvorila granice za turiste.

Top destinacije Južne Amerike poput Perua i Brazila ostaju otvorene za strane državljane, Čile je zatvorio vrata, dok je Urugvaj još dostupan za neke putnike, ali ne i za turiste.

Sve u svemu, nezgodna i nepredvidiva sezona je za ljubitelje putovanja. Izuzetak je Turska, zemlja koja je od početka pandemije otvorena za sve turiste i navodno ne namerava da pooštrava svoje mere.

O Lara

Volim putovanja i podržavam sajtove: www.Avionom.com, www.Dijetica.com, www.Rentiranje.com, www.EUMediaGroup.com