Sa Niškog aerodroma do Berlina, Dortmunda i Kaluge

Sa Niškog aerodroma do Berlina, Dortmunda i Kaluge

Niški Aerodrom “Konstantin Veliki” imaće ove godine pune ruke posla. U junu mesecu kreću čarter letovi za Rusiju. Avgust je rezervisan za početak letova ka Dortmundu, a u septembru kreću letovi za Berlin

19. jun – Čarter letovi iz Niša do Rusije

Sezonski čarter letovi na relaciji Kaluga-Niš-Kaluga počinju od 19. juna, najavio je niški aerodrom Konstantin Veliki na svom Facebook profilu.

,,Najava se odnosi na sezonske čarter letove na relaciji Kaluga -Niš-Kaluga čiji je organizator turistička agencija R-TOURS. U periodu od 19. juna – 4. septembra 2016. biće realizovano dvanaest letova, a prevoznik će biti ruska aviokompanija Rus Line“, navodi se u FB saopštenju.

Sa aerodroma Konstantin Veliki očekuju da ovi letovi budu od velikog značaja za razvoj turizma i privrede jugoistočne Srbije. Niški aerodrom je ovim putem pozvao sve turističke agencije da se uključe u prodaju aranžmana i kontaktiraju organizatora www.rtours.rs

20. avgust – Avio linija Niš–Dortmund

Mađarska low-cost avio-kompanija „WizzAir“ od 20. avgusta uvodi liniju na relaciji Niš–Dortmund. Prodaja karata počela je danas, a karte se mogu rezervisati preko sajta wizzair.com po ceni od najmanje 2899 dinara u jednom smeru. Avioni na relaciji Niš–Dortmund leteće utorkom, četvrtkom i subotom.

04. septembar – Avio linija Niš-Berlin

Avio linija Niš-Berlin počinje da saobraća 4. septembra, najavili su predstavnici kompanije Ryanair i gradsko rukovodstvo u Nišu. Avioni na ovoj relaciji leteće dva puta nedeljno – četvrtkom i nedeljom.

„Kako bismo proslavili objavu nove linije, puštamo u prodaju avio-karte Niš-Berlin sa početnom cenom od 24,99 evra za putovanja od septembra do novembra. Po ovoj, promotivnoj ceni karte će se prodavati do 27. aprila u ponoć“, najavila je izvršna direktorka marketinga i prodaje Ryanaira za istočni Mediteran Kjara Ravara.

Koliko će avio-karta koštati nakon promotivnog perioda, u Ryanairu nisu mogli da preciziraju. „Cena karte će zavisiti od ponude i tražnje. Iz iskustva vam govorim da se prosečne cene Ryanair-ovih karata kreću oko 50 evra“, naglasio je menadžer za razvoj linija Luis Fernandez.

Letovima na relaciji Niš-Berlin, Srbija postaje 32. država u kojoj low cost kompanija Ryanair nudi avio-prevoz.

„Ovo će biti četvrta avio-destinacija iz Niša za Evropu. Cilj od 100.000 putnika godišnje na aerodromu Konstantin Veliki ovime postaje dostižan“, rekao je gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

U ovoj avio-kompaniji očekuju da linija Niš-Berlin dovede oko 30.000 putnika.

O Simon

Osnivač sajtova: www.Avionom.com, www.Dijetica.com, www.Rentiranje.com, www.EUMediaGroup.com