Prevoz kućnih ljubimaca

Poslao/la

Kada vaš kućni ljubimac putuje sa vama, potrebno je da o tome obavestite izabranu avio-kompaniju već pri kupovini avionske karte

U zavisnosti od težine životinje i pravila avio-kompanije, kućni ljubimci mogu biti smešteni u putničkoj kabini ili prtljažniku aviona. Psi koji su pratnja osobama sa posebnim potrebama podležu posebnom režimu prevoza.

Prilikom putovanja, potrebno je da vlasnici kućnih ljubimaca imaju odgovarajuću dokumentaciju za identifikaciju životinja, dokumenta o zdravstvenom uverenju i izvršenim vakcinacijama, kao i druga potrebna dokumenta koja propisuje avio-kompanija ili država u koju putujete.

Neke avio-kompanije dozvoljavaju da se određene vrste kućnih ljubimaca (psi, mačke, krznaši) do izvesne težine (obično do 5-7 kg) prevoze i u putničkoj kabini, u za to propisanom kavezu.

Ukoliko putujete istim letom, životinju (zavisno od težine i dimenzija) možete predati i na šalteru za prijavu putnika i prtljaga, gde će biti obavljene carinske i veterinarske formalnosti.

Države primenjuju različita pravila prilikom ulaska kućnih ljubimaca na njihovu teritoriju. Pojedine države primenjuju striktna pravila karantina za sve životinje koje ulaze na njenu teritoriju.

Molimo Vas da sve informacije u vezi sa prevozom životinja potražite u izabranoj avio-kompaniji, Upravi za veterinu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije ili diplomatsko-konzularnom predstavništvu države u koju putujete.

Blog Post Lokacija

Komentari 3

  1. Pingback: Nova pravila za putovanja ljubimca avionom - Avionom - informacije o putovanju avionom

  2. Pingback: Nova pravila za putovanja ljubimca avionom - KoZnaZna - Vizni režim, putovanja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *