Kako će izgledati vidikovac na krovu Aerodroma „Nikola Tesla“

Kako će izgledati vidikovac na krovu Aerodroma „Nikola Tesla“

Adaptacija Terminala 1 aerodroma „Nikola Tesla“ počela je početkom nedelje. Oba ulaza ovog terminala biće zatvorena, ali će šalteri za prijem putnika i prtljaga, kao i pasoška kontrola nastaviti regularno da rade tokom rekonstrukcije.

Vršilac dužnosti generalnog direktora Aerodroma „Nikola Tesla“, Saša Vlaisavljević, u razgovoru za Tango Six portal kaže da je većina komponenti potrebnih za rekonstrukciju stiglo i da će radovi biti okončani do početka naredne letnje sezone.

– Imaćemo ukupno 33 novih chek-in šaltera nakon rekonstrukcije zgrade – 28 klasičnih i 5 „self check-in“. Širimo kapacitete jer postoje realne potrebe i Er Srbije i Aerodroma. – naveo je Vlaisavljević.

Aerodrom Nikola Tesla terminal 1

Terminal 1 na aerodromu “Nikola Tesla” – Ilustracija: ANT

– Chek-in šaltere u veznom delu ćemo povezati na novim transportnim sistemom. Za sada to nećemo da radimo sa starim delom u kome su „low-cost“ kompanije i čarteri i koji je, trenutno, namenjen za 20% saobraćaja. Pre 30 godina ovaj, vezni deo, bio je namenjen domaćim polascima a zatim je taj prostor korišćen kao magacin. – naveo je Vlaisavljević.

Novo je i to da se planira i adaptacija krova u vidikovac, ekskluzivno otkriva Vlaisavljević.

O Simon

Osnivač sajtova: www.Avionom.com, www.Dijetica.com, www.Rentiranje.com, www.EUMediaGroup.com