Otvaraju granice za građane Srbije: Dovoljan negativan PCR test

Otvaraju granice za građane Srbije: Dovoljan negativan PCR test

Državljani Srbije od danas mogu da uđu na teritoriju Kipra ukoliko poseduju negativan PCR test, ne stariji od 72 sata

Određene kategorije lica test mogu da urade po dolasku na Kipar (o sopstvenom trošku). Građani Srbije mogu da uđu na teritoriju Kipra ukoliko poseduju negativan PCR test, ne stariji od 72 sata, saopštile su kiparske vlasti, što smo i objavili na našoj stranici o ulasku državljana Srbije po zemljama u uslovima pandemije COVID-19. Možete proveriti za svaku državu ponaosob, počevši od slova A pa nadalje OVDE.

To su kiparski državljani, njihovi supružnici iz drugih zemalja i njihova maloletna deca; lica koja imaju regulisan boravak na Kipru; lica koja imaju specijalnu dozvolu za ulazak izdatu od Vlade Kipra i lica koja dolaze iz države u kojoj nije moguće da se uradi testiranje na koronavirus, navodi se na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Svi putnici moraju da poseduju kiparsku propusnicu za let (CyprusFlightPass) kako bi im bilo dozvoljeno ukrcavanje. Sva neophodna dokumenta mogu da se nađu i popune elektronski najviše 24 sata pre leta.

Kazna za neposedovanje kiparske propusnice za let iznosi 300 evra.

Kiparske vlasti prethodno su revidirale svoju listu sigurnih zemalja kada je reč o kovidu 19 i grupu zemalja čijim državljanima nije potreban negativan PCR test svele na svega osam. Srbija se našla u grupi od šest zemalja kojima će Kipar otvoriti granicu. Trenutno smo u grupi B, gde se nalaze zemlje sa malim rizikom od koronavirusa.

Dok neke države ponovo zatvaraju svoje granice, druge ih otvaraju, a sve to možete proveriti na ovoj stranici.

O Simon

Osnivač sajtova: www.Avionom.com, www.Dijetica.com, www.Rentiranje.com, www.EUMediaGroup.com