Od ponoći dozvoljen ulazak u Crnu Goru građanima Srbije

Od ponoći dozvoljen ulazak u Crnu Goru građanima Srbije

Omogućeno ugostiteljskim objektima da kraj radnog vremena pomere sa 24:00 na 01:00 sat

U Crnu Goru od ponoći moći će da uđu i građani iz SAD-a, Srbije, tzv. Kosova, Albanije i Severne Makedonije uz PCR ili ELISA test, ne stariji od 72 sata, saopštili su sinoć iz Nacionalnog koordinacionog tela za zarazne bolesti (NKT) Crne Gore.

Takođe, doneta je odluka da se omogući ugostiteljskim objektima, koji imaju dozvolu, rad do jedan sat posle ponoći.

“U predlogu IJZ navodi se da je ublažavanje mera koncipirano uvažavajući trenutni nivo obolevanja od novog koronavirusa u Crnoj Gori i zemljama okruženja te nakon konsultacija sa predstavnicima turističke privrede i udruženja hotelijera i ugostitelja”, kazali su iz NKT-a.

Građani Sjedinjenih Američkih Država, Republike Srbije, tzv. Kosova, Republike Albanije Bosne i Hercegovine i Republike Severne Makedonije kao i državljani CG koji su boravili u navedenim državama mogu ući u Crnu Goru uz sledeće uslove:

  1. Da poseduju negativan rezultat PCR testa na novi koronavirus (SARS-CoV-2) ili pozitivan rezultat antitela na novi koronavirus (SARS-CoV-2) klase IgG dobijen ELISA serološkim testom;
  2. Da su testovi izdati od registrovane laboratorije i nisu stariji od 72 sata u trenutku ulaska u Crnu Goru;
  3. Da u periodu od 15 dana pre ulaska u Crnu Goru nisu boravili u nekoj od država iz kojih nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru.

Obaveza posedovanja testa iz st. 2, 3 i 4 ovog člana ne odnosi se na decu do navršene pete godine života.

Građani država iz kojih nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru mogu ući u Crnu Goru iz navedenih država (SAD, Srbija, tzv.Kosovo, Albanija, BiH i Severna Makedonija) pod jednakim navedenim uslovima kao i građani navedenih država ukoliko su u nekoj od navedenih država boravili najmanje 15 dana pred ulazak u Crnu Goru.

U skladu sa stabilizacijom epidemiološke situacije NKT CG je donelo odluku da dosadašnju dozvolu rada ugostiteljskih objekata (restorani, kafane, kafeterije, hotelski restorani i sl.), do 24:00 produži za sat – do 01:00.

Sve mere stupaju na snagu 15. avgusta 2020. godine u 00:00.

“Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti CG i ovom prilikom poziva građane Crne Gore i strance koji borave u našoj zemlji da se pridržavaju svih epidemioloških mera”, zaključuje se u saopštenju.


Oko 10, 30 časova rešili smo da proverimo da li su građani Srbije “rešili” da otputuju u Crnu Goru.

Na drumskom GP “Špiljani”, na izlazu iz zemlje nalazilo se u redu 0, i slovima nula, automobila, autobusa.

GP Špiljani ka Crnoj Gori

Granični prelaz Špiljani sa Crnom Gorom

A onda proverili da li su možda krenuli avionom ka Tivtu ili Podgorici.

Avionom do Crne Gore

Letovi za Crnu Goru sa beogradskog aerodroma

Ali letova jednostavno nije bilo….

Možda su se građani Srbije već odavno odlučili za neke druge destinacije, jer ih država Crna Gora ove godine nije poštovala, ni njih ni njihovu državu. A mogla je, nekako, ljudski, u manjem broju, ipak…realno, zar ne?

O Simon

Osnivač sajtova: www.Avionom.com, www.Dijetica.com, www.Rentiranje.com, www.EUMediaGroup.com