Objašnjenje oko ulaska u Crnu Goru: Da li ući sa LK ili sa pasošem?

Objašnjenje oko ulaska u Crnu Goru: Da li ući sa LK ili sa pasošem?

Ovog leta pojavila se nedoumica, odnosno povela se neka vrsta rasprave oko ulaska u Republiku Crnu Goru za državljane Srbije.

Naime, vodi se diskusija oko toga da li u Crnu Goru ući sa pasošem ili ličnom kartom? Pa da malo pojasnimo kakve sve to veze ima i u čemu je razlika. A ona postoji.

Najpre da rešimo pitanje ulaska dece u Crnu Goru. Deca više ne mogu ulazili i izlaziti u Crnu Goru sa zdravstvenim knjižicama, Izvodom iz matične knjige rođenih, Odobrenjima… i slično. Deca moraju posedovati pasoš radi ulaska u Crnu Goru. To je definitivno i tu nema nikakvih ustupaka. Naravno, ako poseduju ličnu kartu mogu i sa njom (sa 16 godina imaju pravo da izvade LK).

Sada da se vratimo glavnom pitanju – ulasku u Crnu Goru sa pasošem ili ličnom kartom?

U Crnu Goru možete da uđete sa pasošem ili ličnom kartom. Ovde je bitno da napomenem da je važno da znate koliko nameravate da boravite u CG, da li ćete možda poželeti da „skoknete“ do Dubrovnika i sl.

Ukoliko nameravate da u Crnu Goru boravite do 30 dana onda možete preći samo sa LK. Ukoliko nameravate da boravite duže od 30 dana onda pređite granicu sa pasošem, jer sa pasošem možete boraviti do 90 dana.

U tome je razlika!

E, a da vam otkrijem i ovu „caku“, i to se trenutno „ne vrti“ po medijima. A veoma je bitno. Ukoliko idete u Crnu Goru (nebitno da li je zbog letovanja, poslovno….) i nameravate, ili vam se tokom boravka „javi naknadna pamet“ da biste voleli malo da se prošetate do Dubrovnika ili drugog mesta u Hrvatskoj, onda svakako pređite granicu sa Crnom Gorom sa pasošem! Zašto? Zato što je za ulaz u Hrvatsku potreban pasoš. Sa ličnom kartom ne možete ući!

A velika većina kada putuje u Crnu Goru, a može da uđe samo sa LK, ne ponese i pasoš – što je i logično – šta će mu. Međutim ako poželite do CRO ili vam se ukaže prilika – budite spremni.

Rešili smo dilemu, zar ne?

Proverite na ovoj stranici mere COVID-19 za ulaz u Crnu Goru.

O Simon

Osnivač sajtova: www.Avionom.com, www.Dijetica.com, www.Rentiranje.com, www.EUMediaGroup.com