Nivo pre kovida do 2025. godine?

Poslao/la

Za avio-industriju, nakon skoro godinu dana pokušaja da se adaptira pandemiji, možda je najbolja vest bila regulatorna prijava koju je nedavno podneo JetBlue.

U toj januarskoj prijavi američkom Ministarstvu saobraćaja, avio-kompanija JetBlue se žalila da joj je zabranjen pristup aerodromu London Heathrow (LHR). Iako je uprava JetBlue-a sigurno frustrirana zabranom pristupa glavnom gradu Ujedinjenog Kraljevstva, njegova žalba bi se mogla šire gledati kao znak da avio-industrija očekuje povratak u normalu.

„Travelmagazine“ je nabrojao nekoliko događaja koji nagoveštavaju mišnjenje industrije o oporavku.

Pristup londonskom aerodromu je odavno sporna tačka. Najprometniji aerodrom u Evropi, koji je 2019. godine koristilo 81 milion putnika, ima samo dve piste i avio-kompanije moraju da se bore za slotove koji će ih koristiti. Ali tokom pandemije, neki prevoznici nisu mogli ni da koriste svoje slotove ovde, a drugi su ih dobili po prvi put.

U ekonomiji pandemije, američke avio-kompanije su se borile za Floridu, a ne za Heathrow. Ovo nije dobro. Istorijski gledano, Florida nije odredište koje donosi velike prihode za putničke prevoznike. Saobraćaj se uglavnom sastoji od letova za razonodu, umesto od zakazanih poslovnih letova. Obeshrabrujuće je čitati da American, Delta, JetBlue, United i Southwest pojačavaju letove ka Floridi. Mnogo je bolje boriti se za Heathrow, koji – u normalnim vremenima – ima veće izglede za profitabilnost.

Povratak Boeinga 737 MAX

Povratak Boeinga 737 MAX nije povezan sa koronavirusom, ali 737 ostaje važan deo američke avio-industrije. Loše upravljanje Boingom, nekada simbolom vazduhoplovne sigurnosti, dovelo je do navoda o korporativnoj pohlepi.

Međutim, čini se da je Boeing popravio avion. American je avion vratio u službu prošlog meseca. United je u četvrtak nastavio MAX letove, a Southwest bi to isto trebalo da učini u martu. Aljaska je poslala MAX porudžbinu u decembru i isporučila svoj prvi MAX 24. januara.

21. januara, Airbus – koji je pretekao Boeing da bi postao svetski proizvođač aviona broj 1 – objavio je da ažurira svoj plan za stopu proizvodnje A320. Kompanija predviđa postepeni porast proizvodnje sa 40 mesečno na 43 mesečno u trećem kvartalu i na 45 mesečno u četvrtom kvartalu.

Međutim, Airbus je primetio kako najnoviji proizvodni plan predstavlja sporiji porast od prethodno predviđenih 47 aviona mesečno od jula. Proizvođač je takođe rekao da će se mesečna stopa proizvodnje A220 povećati sa četiri na pet, kao što se ranije očekivalo, dok će proizvodnja širokog kućišta A330 i A350 ostati na trenutnom nivou, umesto da se povećava.

„Airbus očekuje da će se tržište komercijalnih aviona vratiti na nivo pre kovida do 2023., mada najpre do 2025. godine“, rekao je proizvođač.

U memorandumu od 21. januara Delta je rekla da je spremna da ovog leta vrati 400 pilota u aktivni status.

„Dok smo razmatrali načine da se bolje postavimo da podržimo predviđeni oporavak, videli smo priliku da obnovimo dodatno pilotsko osoblje pre leta 2022.“, prenosi B92.

Blog Post Lokacija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *