Nepraćena deca – kada deca putuju bez roditelja

Poslao/la

Ukoliko niste u mogućnosti da putujete sa svojim mališanom, mogu da ga prihvate na letu Er Srbije i bezbedno prevezu do njegovog odredišta. Tu će dete sačekati osoba koju ste vi ovlastili za preuzimanje.

Vaše mališane koji putuju sami i napunili su 5 godina (ako lete unutar Evrope i između Evrope i Bliskog Istoka) odnosno 7 godina (ako lete između Evrope i SAD), a mlađi su od 12 godina, prihvataju na letovima kao nepraćenu decu (Unaccompanied Minors).

 • Deca mlađa od 5 godina koja putuju unutar Evrope i između Evrope i Bliskog Istoka i deca mlađa od 7 godina koja putuju između Evrope i SAD ne mogu na letovima biti prihvaćena kao nepraćena deca. Ona mogu da putuju samo sa roditeljem/starateljem ili bratom/sestrom/bilo kojom drugom osobom koja mora da ima najmanje 16 godina.
 • Deca uzrasta od 5 do 12 godina koja putuju unutar Evrope i između Evrope i Bliskog Istoka i deca uzrasta od 7 do 12 godina koja putuju između Evrope i SAD mogu da putuju bez odrasle osobe samo uz dodeljenu službenu pratnju.
 • Deca uzrasta od 12 do 18 godina mogu na letovima biti takođe prihvaćena kao nepraćena deca na zahtev roditelja ili staratelja.

Ukoliko to zahteva roditelj/staratelj, mogu da obezbede i stjuardesu Er Srbije koja će pratiti dete koje je navršilo 2 godine, a mlađe je od 12 godina. Roditelji/ staratelji su u obavezi da kupe kartu u jednom pravcu za stjuardesu. Deca ne mogu biti praćena od strane stjuardese ako njihovo putovanje uključuje putovanje sa presedanjem.

Na putovanju između Beograda i Njujorka, njihova Sky Au Pair dadilja staraće se i o deci koja putuju bez pratnje. Sve Air Serbia Sky Au Pair dadilje su članice njihove posade koje su prošle specijalnu obuku u organizaciji Norland College, vodećoj ustanovi za obuku lica koja se bave negom i čuvanjem dece.

Obaveze roditelja/staratelja čije dete putuje samo (kao nepraćeno dete)

 • Roditelji/ staratelji moraju obavestiti službenike Er Srbije prilikom rezervacije mesta da žele da kupe kartu za nepraćeno dete.
 • Pre nego što bude izdata karta za nepraćeno dete, njegov prevoz mora biti odobren od strane Er Srbije i svih drugih kompanija koji učestvuju u prevozu, ako ih ima.
 • Roditelji/ staratelji su u obavezi da obezbede sva dokumenta neophodna za putovanje nepraćenog deteta (pasoš, vizu, kartu itd.) i da poštuju propise i pravila Er Srbije.
 • Obrazac Izjava za nepraćeno dete mora biti popunjen i potpisan od strane roditelja/ staratelja na aerodromu prilikom čekiranja. Iz tog razloga, potrebno je da dođete na aerodrom ranije i prijavite dete za let dva sata pre poletanja kako bi sve formalnosti bile obavljene na vreme.
 • Roditelj/staratelj koji je predao dete ovlašćenom službeniku na aerodromu polaska je u obavezi da ostane na aerodromu sve dok avion u kome se nalazi njegovo dete ne poleti.
 • Samo one osobe navedene u Izjavi za nepraćeno dete moraju predati dete ovlašćenom službeniku na aerodromu polaska, odnosno prihvatiti ga na aerodromu dolaska.

Naplata za uslugu praćenja deteta

Praćenje jednog deteta (cena po pravcu):

 • Unutar Evrope i između Evrope i Bliskog Istoka (45 EUR)
 • Između Evrope i SAD (90 EUR)

Praćenje više braće i/ili sestara sa istim prezimenom i/ili adresom koji putuju zajedno u okviru iste rezervacije (cena po pravcu):

 • Unutar Evrope i između Evrope i Bliskog Istoka (45 EUR)
 • Između Evrope i SAD (90 EUR)

Blog Post Lokacija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Domen registrovan 2008. godine!
Domen Dijetica registrovan je januara 2008. godine!
Domen Avionom za poslovanje u vezi turizma
Domen za poslovanje pri rentiranju iznajmljivanju
Domen za poslovanje iz oblasti Medija TV Informacija Marketinga
www.koznazna.com
www.dijetica.com
www.avionom.com
www.rentiranje.com
www.eumediagroup.com
3000 €
2000 €
1000 €
1000 €
1000 €