Možete jeftino otputovati na Maldive u sezoni i pronaći jeftin smeštaj. Ali…

Možete jeftino otputovati na Maldive u sezoni i pronaći jeftin smeštaj. Ali…

Na Maldive se ide na medeni mesec. U one bungalove iznad mora ili na samoj plaži. Ne i ako nemate prosečnih 1000 evra po noći za takvu vrstu smeštaja. Ali i „siromašni“ mogu provesti nezaboravnu predivnu nedelju ili dve na Maldivima, samo je potrebno malo više istraživanja.

Poći na plažu usred zime san je mnogih. Doći na Maldive sanja svaka druga nevesta. Ali šta ako se niste bogato udale ili ne radite neki dobro plaćen posao koji vam može omogućiti rajski smeštaj na rajskom mestu, na ostrvima oko kojih more je tirkizno plavo zbog male dubine, a tropske ribice plivaju ispod staklenog poda vašeg bungalova, dok čekate koktel koji će vam doneti vaš lični konobar tih dana? Vi koji ne možete samo doći u agenciju i reći „daj mi 14 dana na Maldivima, pare nisu problem“, a imate želju da ih posetite, pažljivo pročitajte sledeće redove.

Povratna avionska karta do Maldiva – od 481 do 788 evra

Postoje datumi koji nisu baš preterano popularni za putovanje. Na primer, za samu Novu godinu 1. januara. Ako vam nije „bed“ dočekati Novu na aerodromu ili u avionu, karte za Male, glavni grad Maldiva s jednim presedanjem, možete pronaći za neverovatnih 441 do 481 evro. Ako uključite u to i Šri Lanku, karta je 788. (ponude vrede do isteka zaliha, zato ovde vredi ona „ko prvi, njegovo“. Moguće da već sutradan neće biti takvih ponuda, pa pričekajte sledeće slične).

Da li trebate uključiti Šri Lanku? Pa ako niste tip koji se dve nedelje samo odmara, pije i roni, savetujemo da jednu nedelju provedete na zelenoj Šri Lanci, jašete slonove i osetite tropsku klimu, a zatim da se nedelju dana odmorite na Maldivima.

Vratimo se na jeftine Maldive.

Na Maldivima postoji čitav niz ostrva, od kojih su neka tzv. resort ostrva, a druga nisu turistička. Na resort ostrvima se nalaze (kako sama reč kaže) resorteovi, u kojima imate all inclusive uslugu, ličnog batlera i mogućnost da posle večere popijete čašu vina ili neki drugi alkohol. Ali, kako se nalazite u striktno muslimanskoj ostrvskoj zemlji, alkohol je svuda, osim na takvim mestima, strogo zabranjen, kao i kupanje u bikiniju, a ni izražavanje preterane bliskosti nije preporučljivo. Ako ste homoseksualne orijentacije, pokušajte da to nikako ne otkrijete. Putujte kao dva brata ili sestre i uzdržavajte se izliva ljubavi na javnim mestima.

Na non-resort ostrvima, koja su isto lepa kao oni sa hotelima sa 5 zvezdica, smeštaj možete pronaći za 50-100 evra za noć (za dvoje). Takva cena je puno prihvatljivija za srednji sloj koji želi jednom godišnje, ili jednom u životu, priuštiti zimsko letovanje na vrlo atraktivnoj lokaciji gde je temperatura vazduha uvek visoka i može se kupati tokom cele godine.

Rasdu Maldivi

Ostrvo Rashdoo na Maldivima (Rasdu)

Preporučujemo boravak na severnom ostrvu Maldiva po imenu Rashdoo (Rasdu) gde imate niz kuća u kojima možete iznajmiti smeštaj, poput Rasdhoo View Inna gde su cene sobe 70-ak evra (jeftino za Maldive!). U ponudi tog „inna“ imate samo tri sobe s privatnom plažom i dostupnim wi-fijem, klima uređajem, televizorom i privatnim kupatilom. Gosti se mogu služiti i roštiljem, a za one koji dolaze s decom moguće je unajmiti i dadilju. Možete roniti, pecati i surfovati. Ono što tamo nije moguće jeste popiti kap alkohola pa svi koji vole da tople letnje noći provedu uz pivo ili čašom vina u ruci neće biti oduševljeni boravkom na ostrvu. Ne pokušavajte ga prošvercovati na ostrvo. Na aerodromu će vam bocu alkohola zapleniti, a kupovina alkohola na obližnjim ostrvima izaći će vas skupo – prevoz brodom do tih ostrva je skup, a nismo ni sigurni da kao ne-gost možete doći do alkohola. Uglavnom, ne možete li da se suzdržite od alkohola nedelju-dve, ovo nije lokacija za vas.

O Lara

Volim putovanja i podržavam sajtove: www.Avionom.com, www.Dijetica.com, www.Rentiranje.com, www.EUMediaGroup.com