Montenegro Airlines zaposlenima nudi otpremnine

Poslao/la

Poziv važi za sve one sa najmanje šest godina staža, a koji su poslednju godinu radili kod nacionalnog avioprevoznika

Državna kompanija Montenegro Airlines objavila je u četvrtak javni poziv zaposlenima za sporazumni prekid radnog odnosa, uz isplatu otpremnine.

U dokumentu koji potpisuje izvršni direktor Vladimir Ristić, pozivaju se svi zainteresovani zaposleni, sa najmanje šest godina radnog staža, od kojih su poslednju radili kod ovog preduzeća, da preko arhive do 15. oktobra predaju zahtev.

“Zaposleni može da ostvari pravo na neto otpremnine u visini od 50 odsto mesečne bruto zarade za svaku godinu radnog staža, s tim da iznos otpremnine ne može biti veći od 15 bruto zarada zaposlenog”, navodi se u dopisu.

Nacionalni avio-prevoznik objavio je i da zaposleni koji ispunjava uslove za odlazak u penziju, a ima 65 godina, može da ostvari pravo na neto iznos otpremnine do šest bruto-zarada.

“Visina bruto zarade određuje se kao prosečan iznos poslednje tri bruto zarade, koje su zaposlenom pripadale pre isplate otpremnine, isključujući bruto zaradu ostvarenu u mesecima prekida rada za svakog zaposlenog pojedinačno”.

U pozivu piše da će najkasnije u roku od 15 dana od dana predaje zahteva direktor doneti pojedinačne odluke.

Zaposleni u Montenegro Airlinesu, kojima radni odnos prestane sporazumno i ostvare pravo na otpremninu, neće moći narednih pet godina da se zaposle u ovoj kompaniji, ali ni u javnom sektoru i institucijama.

Blog Post Lokacija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *