Манастир Високи Дечани кажњен од Гугла због посете руског амбасадора Чепурина?

Манастир Високи Дечани кажњен од Гугла због посете руског амбасадора Чепурина?

На свом ФБ профилу игуман манастира Високи Дечани архимандрит Сава Јањић објавио је следећа обавештења и молбу

Јуче послије посете његове екселенције амбасадора Руске Федерације у Београду, Александра Чепурина, Високим Дечанима манастир је скинут са Гугл мапа.

Уместо манастира појавила се ознака хотела „Калаја е Децанит“. Заједно са ознаком за манастир нестале су бројне фотографије које су биле везане за ову локацију.

Када се на Гугл мапама потражи „Високи Дечани Монастерy“ добија се непостојећа локација у околини Лесковца, 200 км источно од Дечана. Ово је веома проблематично јер су прва референца за многе посетиоце манастира Гугл мапе и овом провокацијом се отежава посета овом УНЕСКО споменику светске културе.

На Гугл мапама за манастир Високи Дечани било је везано много сјајних фотографија. Све су сада избрисане. Порука од Гугл мапа априла ове године са потврдом о рекордној посети фотографијама манастира.

Молимо све људе добре воље да пишу Гуглу (опција феедбацк, Гоогле мапс) и да траже да се манастир Високи Дечани упише на својој оригиналној локацији.

O Пирке Блогер

Знај да те је непријатељ онолико освојио и покорио колико ти је речи потро и својих потурио. Народ који изгуби своје речи престаје бити народ.