Loukosteri neće leteti bez subvencija

Poslao/la

Od niskobudžetnih avio-kompanija sada iz Crne Gore leti samo “Wizz Air”. Neizvesno da li će se drugi vratiti. Vladina međuresorska komisija treba da da “predlog podsticaja razvoja turizma putem avio-dostupnosti”.

Zbog problema sa različitim tretmanom putnika iz Crne Gore u raznim evropskim državama vezano za pandemiju koronavirusa, ali najvećim delom zbog nespremnosti nove Vlade da da zeleno svetlo na svojevrsno subvencionisanje njihovog saobraćaja sa Crnom Gorom, gotovo sve niskobudžetne avio-kompanije koje su do kraja oktobra prošle godine letele iz Crne Gore i ka njoj, to su prestale da čine.

Ugovori koje su Aerodromi Crne Gore imali sa najvećim brojem loukostera, prema nezvaničnim saznanjima „Vijesti“ istekli su 28. oktobra prošle godine i nisu produžavani.

Delimični izuzetak je samo mađarski “Wizz Air” koji je nakon što je u oktobru prošle godine isteklo važenje dotadašnjeg ugovora, nastavio da pod redovnim komercijalnim uslovima – plaćajući punu cenu aerodromskih usluga, sa izvesnim prekidima leti na relaciji Podgorica-Dortmund i Podgorica-Memingem. To je ipak, bio značajno manji obim letova i izbor destinacija, jer su pre korone leteli i za Milano, Katovice, Varšavu i Budimpeštu.

“Wizz Air” trenutno leti samo jednom nedeljno iz Podgorice za Dortmund i to je jedini loukoster koji sada saobraća sa Crnom Gorom, iako iz Ministarstva kapitalnih investicija (MKI), kojeg su “Vijesti” pitale koliko loukostera i na kojim linijama sada saobraća sa crnogorskih aerodroma, tvrde da pored “Wizz Aira” još leti i irski “Ryanair”.

“Ryanair” je inače, bio prvi loukoster koji je 2013. došao u Crnu Goru, a pre koronakrize iz Podgorice su leteli za Veliku Britaniju, Belgiju, Nemačku, Italiju, Poljsku, Španiju… Saobraćaj sa Crnom Gorom obustavili su još sredinom januara ove godine, ali u MKI ipak tvrde drugačije: “Trenutno letove prema Crnoj Gori obavljaju kompanije “Wizz Air” i “Ryanair”. Najava za ovo leto je da pored ove dve kompanije letove ka Crnoj Gori obavljaju sledeće loukost kompanije: ‘Norwegian’, ‘Eurowings’ i ‘Pobeda’”.
Međutim, od toga se jedino sa nešto većim stepenom verovatnoće može govoriti o sezonskom dolasku nemačkog luokostera “Eurowings” na aerodrom Tivat jer je ta kompanija, koja je članica renomirane “Lufthansa” grupe, prethodno od menadžmenta ACG zatražila slotove za po dva sedmična leta na linijama za Diseldorf i Štutgart.

“Norwegian” uopšte nije tražio slotove za letove iz Skandinavije do Tivta, dok je ruska “Pobeda” koja je ranije planirala da u špicu sezone ima čak tri leta dnevno sa moskovskog aerodroma Vnukovo za Tivat, do daljeg je van svake kombinacije za tako nešto zbog toga što ruska Vlada iz političkih razloga, ne dozvoljava obnovu redovnog avio-saobraćaja sa Crnom Gorom.

AZZK ne odgovara u vezi sa državnom pomoći

MKI je inače, ranije od Agencije za zaštitu konkurencije (AZZK) tražilo da se ova izjasni da li je davanje subvencija niskobudžetnim avio-kompanijama u proteklih sedam godina od same države, Aerodroma i Nacionalne turističke organizacije, narušilo konkurenciju i da li je to možda bila nezakonita državna pomoć. AZZK do danas zvanično, nije objavila mišljenje po tom pitanju, niti su iz Vlade, ACG-a i NTO-a odgovorili na pitanja novinara o tome sa koliko novca su u proteklih sedam godina subvencionisali loukostere.

Na pitanje da li će se MKI založiti da se loukosterima odobre nove subvencije, “Vijestima” su iz MKI rekli da je “formirana međuresorska komisija koja će dati predlog podsticaja razvoja turizma putem avio-dostupnosti.”

“Intencija te komisije je da u cilju zaštite konkurencije, svim kompanijama, ne samo loukost, omogući pristup subvencijama koje bi dala država”, poručili su iz MKI.

Zahvaljujući ulasku loukostera, Crna Gora je u prethodnom periodu tokom cele godine bila povezana sa većim brojem evropskih gradova i nekim destinacijama za koje sada već bivši nacionalni avio-prevoznik “Montenegro Airlines”, koji je subvencionisan sa desetinama miliona evra iz državnih fondova, nikada nije redovno saobraćao.

Na listi gradova sa kojima je država bila povezana letovima loukostera bili su Barselona, Bolonja, Štutgart, Berlin, Brisel, London, Stokholm, Milano, Minhen, Budimpešta, Katovice, Poznanj, Barselona, Varšava… Korist od njih su imali i aerodromi u Podgorici i Tivtu jer su uvećali promet, podstaknut je razvoj turističke privrede, produžena je sezona, građanima su bile dostupne jeftine avio-karte… Svega toga sada nema, a neki od tih loukostera sada ojačavaju svoje pozicije u zemljama regiona.

“Ryanair” u Hrvatsku uložio 200 miliona dolara

“Ryanair” koji se pre nekoliko meseci povukao iz Crne Gore gde je bio najdominantniji loukoster, krajem marta najavio je otvaranje svoje nove baze na Aerodromu Zagreb gde će ta kompanija stalno bazirati dva svoja aviona koji će obavljati 36 nedeljnih letova na 12 novih ruta.

Na spisku ruta su Pariz, London, Rim, Milan, Brisel, Frankfurt, Memimgem, Karlsrue, Dortmund, Geteborg, Oslo kao i Podgorica. Letovi za glavni grad Crne Gore mogli bi krenuti tek negde na jesen. Inače, u otvaranje svoje nove baze u Zagrebu, “Ryanair” investira oko 200 miliona dolara i u njoj kreira 60 radnih mesta.

Na pitanje da prokomentarišu činjenicu da loukost avio-kompanije, koje su se povukle iz Crne Gore, sada značajno povečavaju obim saobraćaja u regionu, iz MKI su rekli da je “prisustvo loukost kompanija svakako značajno za našu državu i njenu turističku privredu”.
“U svakom slučaju radujemo se svakom letu i interesovanju bilo koje kompanije. Verujemo da će u budućnosti loukost kompanije pronaći interes da povećaju svoje prisustvo i u Crnoj Gori”, poručili su iz MKI.

Iz ACG je rečeno da bi “Wizz Air” krajem maja trebalo da obnovi i svoju raniju liniju Podgorica-Budimpešta, kasnije tokom leta i letove za Katovice, Memingem i Milano, ali nisu naveli pod kojim uslovima će opsluživati te letove.

Blog Post Lokacija

Komentari 1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *