Letovi iz Užica

Letovi iz Užica

Aerodrom „Nikola Tesla“ finansijski pomaže obnovu „Ponikava“. Donacija od 50 miliona dinara za izgradnju terminala

Aerodrom „Nikola Tesla“ donirao je 50 miliona dinara užičkoj vazdušnoj luci „Ponikve“, a novac je namenjen obnovi aerodroma nadomak najvećeg grada zapadne Srbije. Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović je najavila da će civilni vazdušni saobraćaj na nekadašnjem vojnom, a sada gradskom, aerodromu biti uspostavljen već u septembru.

– Radimo na razvoju manjih aerodroma jer želimo da potpomognemo turizam, privredu i da ljude povežemo. „Ponikve“ će novac uložiti u izgradnju terminala, postavljanje svetlosnih sistema i ograđivanje aerodromskog kompleksa – naglasila je ministarka Mihajlović.

Ugovor o donaciji potpisali su direktori „Nikole Tesle“ Saša Vlaisavljević i „Ponikava“ Saša Savić, a pored ministarke Mihajlović događaju su prisustvovali ministar Nikola Selaković, direktor „Puteva Srbije“ Zoran Drobnjak i direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva Mirjana Čizmarov.

– Prošlu godinu smo završili sa četiri milijarde dinara bruto dobiti, pa smo u situaciji da pomognemo. Ovih 50 miliona nije sve, doniraćemo i dva kilometra bezbednosne ograde – rekao je Vlaisavljević.

Direktor Savić tvrdi da će nadomak Užica uskoro biti stvoreni uslovi za prihvat i uzletanje čak i najvećih aviona.

– Već pregovaramo o linijama za manje letelice do 30 mesta. Zgrada terminala biće završena za dvadesetak dana – dodao je Savić.

PRILAZ

Užičani su od predstavnika Vlade Srbije zatražili pomoć u izgradnji pristupne saobraćajnice do aerodroma „Ponikve“.

– Država će pomoći Užicu da izgradi put do aerodroma, prošle i ove godine izdvojeno je 400 miliona dinara za obnovu puteva na teritoriji grada, a u junu će početi i dugo očekivana rekonstrukcija ovdašnje fabrike vode – rekla je ministarka Mihajlović.

O Simon

Osnivač sajtova: www.Avionom.com, www.Dijetica.com, www.Rentiranje.com, www.EUMediaGroup.com