Koji sport po vašoj meri odabrati

Koji sport po vašoj meri odabrati

Različite fizičke aktivnosti imaju svoje prednosti i nedostatke i zato pre nego što počnete razmislite o tome šta volite da radite, šta želite da postignete vežbanjem ali i koliki su troškovi tih aktivnosti

Trčanje, šetnja, plivanje, dizanje tegova… Sve fizičke aktivnosti imaju prednosti i mane, pa nađite onu koja vam odgovara. Da biste to uspeli, odgovorite na sledeća pitanja:

1. Volim li to da radim?
Možda zumba sjajno sagoreva kalorije, ali ako nemate osećaj za ritam i prostor, odustanite od nje. Takođe, ako ne volite da se previše umarate, znojite i radite vežbe na otvorenom, ni trčanje nije za vas. Neke stvari ne možete zavoleti, bez obzira na sve.

2. Mogu li ovo da priuštim?
Finansije su bitan faktor, pa ako nemate dovoljno novca da iz meseca u mesec plaćate članarinu u teretani ili da pare dajete na privatnog fitnes trenera, ne počinjite sa tim. Bolje je da odete sa društvom na fudbal ili vozite bicikl nekoliko kilometara.

3. Da li se termin za vežbe uklapa u moj raspored?
Možda svi vaši ortaci u to vreme idu u teretanu, možda je bazen u kojem želite da plivate otvoren samo određenim danima, ali ako vidite da jedva uspevate da stignete i odlažete vežbanje, batalite to i ne trošite pare uzalud.

4. Da li je praktično?
Ako nigde u vašoj blizini nema staze za vožnju rolera ili bicikla, razmislite da li je praktično da uložite novac u ove rekvizite? Takođe, ako vam je najbliža teretana udaljena nekoliko kilometara, a prevoz loš, napravite mini teretanu u domu. Park u blizini stana ili tereni za odbojku su dovoljan razlog da trčanje i odbojku uzmete u obzir.

5. Šta želim da postignem vežbanjem?
Vežbe jačeg intenziteta će pomoći da smršate, dok ćete u teretani uvećati mišiće. Plivanje jača ruke, a košarka će vas održati u formi. Ako žudite za svežim vazduhom, razmislite o planinarenju, ali ako želite da postanete spretniji u kretanju, slobodno krenite na časove zumbe.

O Simon

Osnivač sajtova: www.Avionom.com, www.Dijetica.com, www.Rentiranje.com, www.EUMediaGroup.com