Kako uštedeti novac u supermarketu

Kako uštedeti novac u supermarketu

Verovatno ste primetili da ne možete da odete u prodavnicu, a da ne potrošite makar hiljadu dinara.

Savetujemo vas kako da uštedite novac…

Ukoliko živite sami ili ste u vašem domaćinstvu zaduženi za nabavku namirnica, verovatno ste primetili da ne možete da odete u prodavnicu, a da ne potrošite makar hiljadu dinara. Sve je skupo, ali postoji nekoliko saveta da uštedite novac.

Nemojte ići u prodavnicu svaki dan

Osobe koje skoknu do prodavnice po povratku sa posla kupuju 54 posto više stvari nego što su planirali, zaključak je studije Instituta za istraživanje marketinga. Razlog je impulsivna kupovina kojoj smo podložni kad samo “svratimo” do prodavnice. Ako ste do sada išli u proseku pet puta nedeljno, smanjite na tri i novčanik će vam biti zahvalan.

Napravite plan

Nije dovoljno samo da u supermarket idete sa spiskom namirnica. Morate otići korak dalje i razmisliti o tome šta ćete kuvati tokom nedelje. Imajte na umu recepte dok kupujete, da ne završite sa gomilom povrća (…novca), koje trune u vašem frižideru. Kupujte sezonsko voće i povrće jer je jeftinije.

Odolite iskušenjima

Možda ne znate, ali čokoladice pored kase namerno su tu raspoređene, da bi roditelji koji čekaju red sa decom morali da ih pazare kad naslednik počne da plače i preklinje. Ali, možda ne znate da su i muškarci skloni da nesvesno “zgrabe” slatkiš dok nestrpljivo čekaju. Zato, nađite drugu zabavu u redu kako ne biste poklekli pred slatkim iskušenjem.

O Simon

Osnivač sajtova: www.Avionom.com, www.Dijetica.com, www.Rentiranje.com, www.EUMediaGroup.com