Kako sačuvati brak kad dođe beba

Kako sačuvati brak kad dođe beba

Dolazak bebe u kući predstavlja veliki izazov za mnoge brakove, ali postoje načini da oni koji su se od strastvenih ljubavnika pretvorili u iscrpljene roditelje sačuvaju zajednicu na okupu

Jedan je od najvećih izazova u braku javlja se kad na svet dođe beba. Iako je reč o srećnom događaju, partneri se često udalje jer više nemaju vremena jedno za drugo. Umesto romantičnih večeri uz vino dolaze besane noći, a strastvene poljupce potiskuju prljave pelene, pa se nekadašnji ljubavnici začas pretvaraju u iscrpljene roditelje.

Stručnjaci sa Univerziteta Geteburg u Švedskoj primetili su da se čak trećina parova raziđe nakon dolaska bebe na svet. Istražujući ponašanje parova u tri faze, šest meseci nakon rođenja prvog deteta, posle četiri i osam godina, naučnici su otkrili pet trikova koji čuvaju brak.

Jasno komunicirajte – Uvek je važno da partneru iskreno i otvoreno saopštite kako se tačno osećate i šta želite, a pogotovo u trenutku kad se vaš život neminovno menja. Od toga zavisi da li ćete ostati tim ili će svako poželeti da krene svojim putem.

Grlite se – Sigurno nećete moći da vodite ljubav onako često kako ste navikli, ali ne odričite se zagrljaja i poljubaca u prolazu, jer fizički kontakt učvršćuje odnos.

Negujte zajedništvo – Ovo je veoma teško, ali stručnjaci apeluju da se potrudite. Ne dozvolite da vam se razgovor svede na pelene i hranu za bebe.

Hvalite partnera – Nije lako ostati pozitivan kad ste iscrpljeni, ali odolite iskušenju da krivicu prebacite na partnera.

Potražite pomoć – Nemojte na prvi znak nevolje napuštati brod koji tone. Umesto toga, potražite pomoć profesionalaca da biste predupredili razvod.

O Simon

Osnivač sajtova: www.Avionom.com, www.Dijetica.com, www.Rentiranje.com, www.EUMediaGroup.com