Kako da brzo očistite beli luk

Kako da brzo očistite beli luk

Pogledajte ovaj video i saznajte kako da brzo očistite beli luk, beu mnogo muka. Inače beli luk (Allium sativum) od davnina je poznat kao vrlo moćan prirodni lek.

Šta sve leči beli luk

Na prvom mestu beli luk snižava krvni pritisak kao i nivo holesterola u krvi. Nakon toga, ova biljka je dokazan antibiotik, pa se veoma često upotrebljava za suzbijanje prehlade i gripa, a koristan je i kao preventiva protiv ovih bolesti.

Redovnim konzumiranjem belog luka umanjuje se rizik od pojave raka, povećava imunitet i proizvodnja antitela u organizmu. Potvrđeno je da deluje protiv celija tumora pa je korisno pomoćno prirodno sredstvo za lečenje raka.

Štiti krvne sudove i smanjuje rizik od srčanog i moždanog udara. Otklanja umor, napetost, uznemirenost i popravlja raspoloženje, zahvaljujuci mineralu selenu koji se nalazi u ovoj biljci.

Beli luk deluje protiv crevnih parazita, tako da osobe koje redovno konzumiraju ovu namirnicu teško da mogu da obole od parazita u crevima. Lambrija (parazitarna bolest creva), uspešno se leči uz pomoc svežeg belog luka i to svega za nekoliko dana. On je takođe, veoma moćan borac protiv gljivičnih infekcija.

Upotrebljen u malim količinama, kao dodatak jelima koja izazivaju gasove (pasulj, grašak…), umanjuje nadimanje stomaka.

Ova biljka je odličan antioksidans, usporava proces starenja i efikasno štiti od mnogih hroničnih oboljenja, katarakte, bronhitisa, Parkinsonove bolesti.

O Goca

Saradnik sajta Avionom.com