Air Serbia (JU) je najveća avio kompanija u zemlji i nacionalna avio kompanija. Etihad Airways (EY) ima 49 odsto vlasništva kompanije, dok vlada Srbije ima ostatak.

Putnici takođe mogu da osvoje poene u programu Etihad Frequent Flier. Nekada je nosila naziv Jat Airways. Avio kompanija saobraća sa čvorišta na aerodromu Nikola Tesla (BEG) u Beogradu. Ima letove ka oko 40 destinacija u Evropi, Aziji i Bliskom istoku.

Prtljag
Er Srbija dozvoljava nošenje više komada prtljaga, u zavisnosti od dužine leta i u skladu s podelom rezervacija na tarife.

Unošenje kabinskog prtljaga u avion je dozvoljeno i besplatno za sve tarife ako je u okviru odgovarajućih dimenzija i težine. Ukoliko letite preko više prevoznika, svaki od njih ima svoje posebne uslove za prtljag, a oni se razlikuju u zavisnosti od putne klase i destinacije.

Prtljag možete i predati prilikom čekiranja na aerodromu. Broj komada, dimenzije i težina prtljaga zavise od tarife vaše karte (putne klase), dužine leta i avio-prevoznika.

Pre polaska na put obavezno proverite pravila o pakovanju tečnosti i zabranjenim predmetima i spakujte se u skladu sa njima.

Putne klase
Od marta 2018. godine avio-kompanija Er Srbija koristi tarifni sistem prema kojem se razlikuju četiri tarife:

  • Economy White – ekonomska klasa prilagođena putnicima koji putuju samo sa ručnim prtljagom
  • Economy Blue – ekonomska klasa za putnike koji putuju sa više prtljaga
  • LEconomy Red – ekonomska klasa za putnike koji putuju sa više prtljaga i žele da sami odaberu sedište
  • Business Silver – biznis klasa, koja nudi najveću udobnost: uz pristup biznis-salonu, bez doplate su omogućene i usluge prioritetnog ukrcavanja, korišćenje brze trake na aerodromu, izmene i refundacije karte, kao i povećan broj komada prtljaga u odnosu na ostale tarife

Svaka od pomenutih tarifa ima različite pogodnosti, te gosti Er Srbije mogu da prilagode svoje putovanje sopstvenim potrebama kupovinom različitih dodatnih usluga.

Čekiranje onlajn
Prijavljivanje na let preko interneta – sa računara, pametnog telefona ili tableta – kompanija Er Srbija omogućava za poletanja sa aerodroma u Beogradu i nekoliko dodatnih destinacija.

Ček-in preko interneta omogućen je bez doplate, dok se na aerodromu naplaćuje u zavisnosti od tarife rezervacije.

Čekiranje onlajn na raspolaganju je 36 sati pre odlazećeg leta, a završava se sat vremena pre odlazećeg leta. Tokom ček-ina ćete u samo nekoliko koraka odabrati usluge koje eventualno želite da dodate postojećoj rezervaciji i dobiti kartu za ukrcavanje (boarding pass). Ovaj dokument treba da odštampate ili ga možete sačuvati na svom mobilnom telefonu.

Karta za ukrcavanje je, uz vašu putnu ispravu, neophodan dokument za putovanje.

Recenzije

Ostavite recenziju

Ažurnost:
Cene karata:
Prevoz prtljaga:
Udobnost:
Osoblje:
Objavljivanje ...
Vaša ocena je uspešno poslata
Molimo vas da popunite sva polja
Captcha check failed

Komentari 0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena

Učiavanje…