Aerodrom Podgorica (poznat i kao aerodrom Golubovci; IATA: TGD, ICAO: LYPG) se nalazi u Golubovcima, 12 km južno od glavnog grada Crne Gore, Podgorice. Na aerodromu Podgorica smeštene su tehničke baze nacionalnog avio-prevoznika „Montenegro erlajnsa”. Podgorički aerodrom pruža usluge u redovnom i javnom saobraćaju i čarter prevozu.

Kako doći do aerodroma

Autobus
Stajalište koje podgorički aerodrom povezuje sa centrom grada odmah je ispred aerodroma i autobusi vode do nekoliko lokacija u Podgorici:

  • Autobuska (železnička) stanica
  • Hram
  • Osnovni sud
  • Bulevar Stanka Dragojevića
  • most Braće Zlatičana

Red vožnje je najbolje proveriti unapred jer autobusi voze danju (7–21 h). Cena karte je nekoliko evra.

Regionalni autobusi prevoze do gradova na obali ili Skadra i dostupni su sa autobuske stanice u Podgorici. Primera radi, prevoz za Budvu polazi na sat vremena, a cena karte varira od kompanije i destinacije.

Mini-bus je još jedna opcija privatnog prevoza od aerodroma Podgorica do gradova na obali (oko 30 evra košta karta do Budve).

Voz nije popularan vid prevoza jer do centra Podgorice saobraća na svaka 4 sata.

Po izlasku sa aerodroma taksi-vozilo možete naći sa svoje leve strane, a radno vreme taksista usklađeno je s radnim vremenom aerodroma.

Dispečer za taksi, ako odaberete opciju da taksi-prevoz rezervišete na samom aerodromu, nalazi se u holu putničke zgrade po prelasku carinske kontrole.

Telefoni pristupačnijih udruženja:

+382 19700
+382 19702
+382 19703
+382 19705

Cena vožnje do centra Podgorice iznosi petnaestak evra, a ovaj vid prevoza popularna je opcija i za odlazak do turističkih mesta u Crnoj Gori. Vožnja do Budve košta šezdesetak evra, do Kotora i Herceg Novog sedamdesetak, a do Dubrovnika oko 150 evra.

Skretanje za aerodrom Podgorica označeno je na kružnom toku u blizini aerodroma.

Od centra Podgorice do aerodromskih terminala vodi put ka Baru E65/E68, a vožnja traje nešto manje od 15 minuta.

Do Sutomora i Bara od aerodroma u Podgorici se stiže kroz novoizgrađeni tunel Sozina, tako da je rastojanje Podgorica – Bar preko Sozine smanjeno na 40 kilometara. Deo tog puta ka Sutomoru vodi do Virpazara, gde je ulazak u Nacionalni park Skadarsko jezero.

Kolašin, Mojkovac, Pljevlja su sa aerodromom u Podgorici povezani putem E80 kroz kanjon reke Morače.

Danilovgrad i Žabljak sa aerodromom povezuje put E762.

Jadranska magistrala koja uz obalu prolazi kroz Budvu i potom Cetinje (u blizini Nacionalnog parka Lovćen) vodi kroz Podgoricu do aerodroma.

Obratite pažnju na to da zaustavljanje vozila nije dozvoljeno na kružnom toku ispred aerodroma, a za iskrcavanje putnika postoji specijalan ispust na kojem se možete zadržati do 1 minut, ali bez udaljavanja vozača od automobila.

Parking prostor ispred zgrade aerodroma je osvetljen i ima 213 mesta za automobile i 10 za autobuse, uz 4 mesta za putnike sa posebnim potrebama.

Prvih 15 minuta parkiranje se ne naplaćuje, a cena po satu je nešto manje od jednog evra. Ležarina za automobile plaća se za svaki započeti dan po nekoliko evra.

Adresa & Kontakt

Naša Adresa

Aerodrom Podgorica, 81 000 Podgorica

GPS

42.3678579, 19.247672999999963

Telefon

Recenzije

Ostavite recenziju

Lokacija
Čekaonica
Snalaženje:
Čekiranje::
Čistoća:
Objavljivanje ...
Vaša ocena je uspešno poslata
Molimo vas da popunite sva polja
Captcha check failed
Zbigni 2 novembra, 2019 11:15 am
Lokacija
Čekaonica
Snalaženje:
Čekiranje::
Čistoća:

Brak możliwości zjedzenia ciepłego posiłku

Komentari 0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena

Učiavanje…