Aerodrom „Konstantin Veliki“ Niš (IATA: INI, ICAO: LYNI) je aerodrom koji opslužuje jugoistok Srbije. Nalazi se 4 km od centra Niša u naselju Medoševac i Popovac na teritoriji niške opštine Crveni Krst. Drugi je aerodrom u Srbiji po broju primljenih putnika godišnje (posle aerodroma „Nikola Tesla“).

Kako do aerodroma?

Putnici koji na aerodrom Konstantin Veliki planiraju dolazak autobusom, mogu to učiniti koristeći jednu od dve kružne linije ( 34A I 34B), u zavisnosti iz kog pravca grada dolaze. Radnim danima, obe autobuske linije polaze sa aerodroma na svakih 15 minuta, dok su polasci vikendom na svakih 30 minuta.

Autobuska linija 34A je idealna za putnike koji dolaze ili idu na glavnu autobusku ili železničku stanicu, kao i sam centar grada.

Karte se kupuju u autobusu kod konduktera, a cena karte u jednom smeru iznosi 60 dinara. Plaćanje je isključivo u dinarima.

Grad Niš ne poseduje metro.

Taksi vozila nalaze se na parking stajalištu, udaljenom 50 metara od izlaznog terminala aerodroma Konstantin Veliki. Ukoliko na stajalištu nema nijednog taksi vozila, potrebno je da kontaktirate osoblje koje se nalazi na šalteru sa opštim informacijama, kako bi Vam naručili vožnju. Cena taksi usluge od aerodroma do centra grada iznosi nekoliko stotina dinara.

Ukoliko putujete automobilom do aerodroma autoputem E-75 (A1) sa severa, iz pravca Beograda ili Vranja, odnosno autoputem E-80 (A1) sa juga, iz pravca Dimitrovgrada, potrebno je da pratite putokaz koji pokazuje pravac „Niš-sever“. Nakon skretanja, preostaje Vam samo da partite dalje znakove koji vode ka aerodromu Konstantin Veliki.

Recenzije

Ostavite recenziju

Lokacija
Čekaonica
Snalaženje:
Čekiranje::
Čistoća:
Objavljivanje ...
Vaša ocena je uspešno poslata
Molimo vas da popunite sva polja
Captcha check failed
Smith 2 novembra, 2019 8:33 am
Lokacija
Čekaonica
Snalaženje:
Čekiranje::
Čistoća:

Ok

Ljuba 2 novembra, 2019 8:32 am
Lokacija
Čekaonica
Snalaženje:
Čekiranje::
Čistoća:

To small need to make it larger and better service !!!

Komentari 0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena

Učiavanje…