Irance privlači srpska istorija

Irance privlači srpska istorija

Prva grupa turista iz Teherana stigla u četvorodnevnu posetu našoj zemlji. Očekujem da po povratku u svoju zemlju širite dobru sliku o Srbiji, pozdravio je goste ministar Rasim Ljajić

Grupa turista iz Irana, njih 200, stigli su juče u Beograd, odakle će nastaviti četvorodnevnu posetu Srbiji. Ovo je prva organizovana grupa putnika iz ove zemlje, u okviru njihovog proputovanja Evropom. Gosti iz Irana stigli su najvećim njihovim turoperatorom “Iran markaz internacional“, a turisti su stigli direktnim čarter letom na liniji Teheran – Beograd.

Oni će obići najznačajnije turističke destinacije u našoj zemlji, posle čega će nastaviti dalje putovanje. Deo turista iz Irana otići će u Zagreb, a deo u Solun.

– Očekujem da po povratku u svoju zemlju širite dobru sliku o Srbiji i da će interesovanje turista iz ove zemlje biti sve veće – rekao je danas Rasim Ljajić, ministar turizma, prilikom dočeka putnika iz Irana u Turističkoj organizaciji Srbije. – Već krajem meseca očekuje se dolazak naredne grupe iranskih turista. Naše zemlje imaju odlične odnose, a potpisan je i sporazum o saradnji iz oblasti turizma.

Poseta iranskih turista Srbiji

Ambasador Irana u Srbiji Madžid Fahim Pur i ministar Rasim Ljajić

Ambasador Irana u Srbiji Madžid Fahim Pur kazao je da se odnosi između dve zemlje razvijaju u svim oblastima i dodao da očekuje da će čarter let biti samo uvod u uspostavljanje direktne avionske linije između dva glavna grada.

– Čuli smo za Srbiju i za istorijske događaje koji su se ovde odigrali – ispričala nam je Susan Džafari (25), koja je sa sestrom Sepide Džafari (24) na proputovanju. – Htele smo da vidimo kako izgleda Beograd, jer smo čuli da je ovde narod gostoljubiv. A, pratimo i vaše sportiste.

Iranke selfi iz Srbije

Lepe iranke u Srbiji

DOBRA PROMOCIJA

Direktor Turističke organizacije Srbije Marija Labović rekla je da je poseta turista iz Irana dokaz da dobra promocija i strategija mogu da otvore nova tržišta.

– Srbija je nedovoljno poznata u Iranu – rekla je Labovićeva. – Nadam se da će odavde poneti dobre utiske.

O Simon

Osnivač sajtova: www.Avionom.com, www.Dijetica.com, www.Rentiranje.com, www.EUMediaGroup.com