Grčka produžila zabranu letova za 7 zemalja koje nisu članice EU

Grčka produžila zabranu letova za 7 zemalja koje nisu članice EU

Grčka je produžila zabranu letova za/iz sedam evropskih zemalja, dok će svim međunarodnim letovima biti dozvoljeno sletanje samo na međunarodnom aerodromu u Atini.

U isto vreme, zabrana za državljane zemalja koje nisu članice EU ostaje na snazi do kraja maja.

Prema saopštenju Uprave civilnog vazduhoplovstva, zabrana leta odnosi se na one iz Grčke u/iz:

  • Italije,
  • Španije,
  • Ujedinjenog Kraljevstva,
  • Holandije,
  • Turske,
    Albanije i
  • Severne Makedonije.

Uprava za civilno vazduhoplovstvo (CAA), izdala je 5 novih obaveštenja za zaštitu putnika i građana od pandemije Covid-19:

Obustava svih putničkih letova za Grčku i iz Grčke za Italiju, Španiju, Ujedinjeno Kraljevstvo i Holandiju produžena je do 31. maja 2020. u 23:59,
Privremena zabrana letova za Albaniju i Severnu Makedoniju i iz nje, produžena je do 14. juna 2020. u 23:59
Zabrana za sve letove prema teritoriji Grčke iz Turske traje do 14. juna 2020. u 23:59.

Samo na atinskom aerodromu „Eleftherios Venizelos“ su dozvoljeni međunarodni letovi, a posebna vazduhoplovna direktiva važi do 31. maja 2020. u 23:59.

Privremena zabrana ulaska u zemlju neevropskih državljana ostaje na snazi do 31. maja 2020. u 23:59.

Uprava za civilno vazduhoplovstvo ističe da se očekuje obnavljanje frekvencije domaćih letova od ponedeljka, 18. maja 2020., zbog ukidanja zabrane putovanja u zemlji.

Privremena obustava letova ne odnosi se na teretne letove, sanitarne, humanitarne, povratne letove aviona samo sa svojom posadom, državne letove, letove u hitnim slučajevima, vojne letove (ovi letovi ne važe za Tursku), letove Frontex-a, za dopunu goriva, letove za podršku grčkog nacionalnog zdravstvenog sistema kao i letove koji vraćaju grčke državljane.

Izuzeća se odnose i na privremene zabrane ulaska za građane iz neevropskih država: članovi porodica evropskih građana, građani šengenskih zemalja, zdravstveno osoblje, državljani trećih zemalja sa dugoročnim vizama u evropsku i šengensku zemlju, državnim, vojnim i humanitarnim osobljem, posadama aviona i onima koji nisu državljani Evrope, ali su dobili dozvolu za putovanje iz grčkog konzulata.

Šef grčke civilne zaštite Nikos Hardalias rekao je da se očekuje da će upustva za putovanje u Grčku biti objavljena u narednih nekoliko dana, piše portal avionom.com

O Simon

Osnivač sajtova: www.Avionom.com, www.Dijetica.com, www.Rentiranje.com, www.EUMediaGroup.com