Grčka, pa svi ostali

Grčka, pa svi ostali

U turističkim agencijama ističu popusti za rani buking. Španija skupa, a Turska nikad jeftinija zbog poznatih problema

Grčka je, definitivno, ove sezone hit, Italija se odlično prodaje, za Španiju svi pitaju ali slabo uplaćuju, Egipat se vraća na velika vrata, a Turska se sve više traži!

Ovog leta neće biti iznenađenja – Egej će ponovo biti prepun srpskih turista. Apartmani i hoteli na Halkidikiju uveliko su rasprodati, sve je manje mesta za Krf, a lepo se prodaju i južnija ostrva.

U “Argusu” kažu da je sever tradicionalno najtraženiji, ali da su iznenađeni interesovanjem za grčka ostrva.

– Grčka ostrva idu bolje nego lane i u ovom trenutku Krit drži prednost u odnosu na sve ostale – kaže Ljiljana Sredojević iz “Argusa”. – Lane je bio najtraženiji Rodos, a ove godine ga je pretekao Krit. Cene za grčka ostrva su niže nego lane, a povoljnije je i to što imamo odličan najam apartmana. Ove godine smo se trudili da svi apartmani budu blizu supermarketa. Zbog toga su apartmani najtraženiji, ne samo na Halkidikiju, nego i na Krfu i Kritu.

Španija je ovog leta izuzetno tražena destinacija, ali se neuporedivo sporije prodaje od Grčke. Jedan od razloga je i cena, jer je skuplja od svih ostalih odredišta. Naime, dosta turista iz zemalja EU planira odmor u Španiji, pa su prilikom dogovaranja cena hotela našim agencijama ruke “bile vezane”. Posebne ponude za Španiju ne treba očekivati, a, ukoliko se pojave, treba uplatiti odmah.

U “Viva travelu” kažu da ko planira da se sunča u Stavrosu i Asprovalti, na Krfu i Eviji, treba da požuri, jer mesta ima sve manje.

– Sicilija se odlično prodaje i svi traže Đardini Naksos – kaže Tanja Živanov iz “Viva travela”. – Mnogi su želeli da iskoriste lepe popuste za rane uplate koji traju do danas (31. marta), pa su prvi polasci gotovo rasprodati.

Miloš Belušević iz “Big blua” kaže da su aranžmani za Hurgadu sve traženiji, a najtraženiji je prvi polazak 28. aprila koji pokriva uskršnji i prvomajski raspust.

– Hurgada nikada nije bila jeftinija, pa nedelju dana odmora (polupansion) u “Miraž nju Havai” 4* sa avionskim prevozom košta 219 evra.

Međutim, najveće popuste treba očekivati od Turske, jer će letovanje u ovoj zemlji biti jeftinije nego ikada. Turski hotelijeri nude promocije poput – jedan plaća, a drugi letuje besplatno. Ove godine u Turskoj besplatno letuje dvoje dece do 18 godina, što ne nudi nijedna druga zemlja na Mediteranu.

Još je zanimljivija ponuda u kojoj dvoje plaćaju, a letuje četvoro odraslih. U agenciji “Fibul” kažu da su cene više nego povoljne, a kreću se od 199 evra (druga osoba i deca gratis) za avionski prevoz i smeštaj u hotelu sa 4* i uslugom “sve uključeno”. Isti paket-aranžman u hotelu sa 5* košta 399 evra.

O Simon

Osnivač sajtova: www.Avionom.com, www.Dijetica.com, www.Rentiranje.com, www.EUMediaGroup.com