Er Srbija uvela kod šer letove za Hong Kong i Johanesburg

Er Srbija uvela kod šer letove za Hong Kong i Johanesburg

Er Srbija je proširila domet svoje mreže dodajući Hong Kong i Johanesburg na listu destinacija obuhvaćenih kod-šer sporazumom sa Etihad ervejzom

Nacionalna aviokompanija Er Srbija saopštila je da je proširila domet svoje mreže dodajući Hong Kong i Johanesburg na listu destinacija obuhvaćenih kod-šer sporazumom sa Etihad ervejzom, koji sada čine ukupno 24 destinacije.

Kako se navodi, po tom sporazumu Er Srbija će dodeliti svoj “JU” kod svakodnevnim letovima koje obavlja Etihad ervejz između ova dva grada i Abu Dabija, gde se putnici mogu pogodno povezati na letove Er Srbije za i iz Beograda.

Dodaje se da se putovanja na novim kod-šer letovima mogu već rezervisati za putovanja počev od 1. februara 2016.

Generalni direktor Er Srbije Dane Kondić kazao je da osim što će povećati protok putnika, ovim proširenjem kod-šer sporazuma razvijaju se bilateralni odnosi u oblastima trgovinske razmene i turizma, čime se doprinosi i razvoju srpske privrede.

U saopštenju se podseća da Er Srbija i Etihad ervejz zajedno obavljaju dva leta dnevno između Beograda i Abu Dabija.

Šte je to KOD ŠER sporazum?

Ovaj sporazum nazivaju i “zlatnom kokom” u avio saobraćaju, jer isti povećavaju konkurentnost i obezbeđuju prihode. Sporazum se naziva kodšer (code share), što na engleskom jeziku znači „razmena oznake“.

Ovakav aranžman je dobar za sve. Putnik ima više mogućnosti, aviokompanija koja obavlja let ima manju, ali sigurnu zaradu za odvojena mesta svom partneru, a kompanija koja samo prodaje let ima zaradu na letu koji sama ne bi mogla da finansira ili koji joj ne bi bio isplativ zbog visokih troškova letenja.

Kodšer sporazuma ima dosta na letovima iz Beograda i putnici ih mogu lako primetiti u redu letenja, gde ispod oznake aviokompanije koja obavlja saobraćaj stoje i druge oznake. To ne treba da buni putnike. Ono što oni treba da znaju je da je karta koju poseduju ugovor i prema njemu putnik je u obligacionom odnosu sa aviokompanijom čiju kartu poseduje, nezavisno od toga koja aviokompanija je prevoznik.

O Simon

Osnivač sajtova: www.Avionom.com, www.Dijetica.com, www.Rentiranje.com, www.EUMediaGroup.com