Er Srbija uspostavlja letove ka Bariju i Bolonji

Er Srbija uspostavlja letove ka Bariju i Bolonji

„Er Srbija“ je uspostavila direktan avio-saobraćaj na novoj sezonskoj liniji između Beograda i Barija u Italiji.

Letovi će se obavljati u periodu od 5. juna do 27. oktobra, tri puta nedeljno – ponedeljkom, četvrtkom i nedeljom, saopšteno je iz „Er Srbije“. Bari predstavlja petu destinaciju Er Srbije u Italiji, pored Rima, Milana, Venecije i Trsta.

Let je dočekan na međunarodnom aerodromu „Karol Vojtila“ u Bariju, smeštenom na osam kilometara od centra grada i najfrekventnijem u južnoj Italiji. Svečanoj ceremoniji koja je održana tim povodom prisustvovali su predstavnici Er Srbije i aerodroma.

„Drago nam je što najnovijim proširenjem mreže dodatno ojačavamo svoju poziciju u Italiji i to samo tri dana nakon što smo uspostavili letove do Trsta. Raduje nas što smo u prilici da putnicima iz celog regiona ponudimo veći izbor prilikom planiranja putovanja. Regija Apulija, čiji je administrativni centar Bari, poznata je po brojnim kulturnim i istorijskim znamenitostima, gradovima sa jedinstvenom arhitekturom, ali i dobrim vinima, ukusnoj hrani i čuvenom gostoprimstvu njenih stanovnika, te verujemo da će postati jedno od popularnijih odredišta za letnji odmor među našim putnicima“, izjavio je Boško Rupić, direktor za komercijalu i strategiju „Er Srbije“.

Smešten na južnom delu Jadranskog mora, Bari predstavlja lučki i univerzitetski grad, drugi po veličini i ekonomskom značaju u južnoj Italiji. Posetiocima nudi uživanje u istraživanju starog grada sa impresivnim zidinama i uskim ulicama, ali i modernom noćnom životu i autentičnim lokalnim vinima i specijalitetima.

„Prva veza sa Beogradom u istoriji aerodroma u Bariju predstavlja odličan podstrek za poslovanje sa balkanskim i evropskim tržištima na koja gledamo sa sve većom pažnjom“, izjavio je predsednik kompanije „Aeroporti di Puglia“ Antonio Maria Vazile, piše RTS.

„Veza sa Beogradom zapravo poprima stratešku vrednost, kao odlično čvorište za sve naše kompanije sa izrazitim interesovanjem za taj konkretan evropski prostor, i rezultat je zadatka obavljenog temeljno, sa upornošću i strašću tokom teškog perioda pandemije. Bio je to ciljani i dalekosežni projekat, u kome su aktivno učestvovali najvažniji akteri, ambasade i konzularni organi zainteresovanih zemalja. Ovo je bila prva faza puta za koji se nadamo da će dovesti do još ambicioznijih ciljeva“, dodao je Vazile.

Iz „Er Srbije“ navode da će uspostavljanjem avio-saobraćaja na ovoj liniji, preko Beograda biti obezbeđene dobre konekcije između Barija i drugih gradova u mreži „Er Srbije“, kao što su Atina, Bukurešt, Cirih, Dubrovnik, Istanbul, Larnaka, Njujork, Sarajevo, Solun, Skoplje, Sofija, Split, Tirana.

Srpska nacionalna avio-kompanija će već 6. juna uspostaviti letove do svoje šeste destinacije u ovoj popularnoj mediteranskoj zemlji – Bolonje.

O Simon

Osnivač sajtova: www.Avionom.com, www.Dijetica.com, www.Rentiranje.com, www.EUMediaGroup.com