Destinacije za bračno putovanje

Destinacije za bračno putovanje

Donosimo vam neka od naših razmišljanja o idealnim destinacijama za bračno putovanje, ali osnovna ideja vodilja je, da je važno s kim ste, a ne gde ste.

Jedno od putovanja od kojeg se redovno puno očekuje je bračno putovanje. Dugo se bira i razmišlja o tome gde otići. Često je to odredište o kojem mladenci, ili barem jedno od njih, već neko vreme maštaju i spremni su potrošiti i iznad svojih mogućnosti. Ponekad i gosti s venčanja uplaćuju svoje „donacije“ na račun neke turističke agencije kako bi mladenci kasnije lakše ostvarili svoj san.

Današnja odredišta su sve egzotičnija i skuplja

Santorini, Grčka

Santorini je pravi, pravcati, evropski klasik kada smo kod bračnih putovanja. Gotovo da nema novopečenog, bračnog para, koji ga nije uzeo u obzir pri planiranju medenog meseca. Ima nešto privlačno u belim selima s kućama plavih prozora, žarkom suncu i modrom moru. Romantična večera uz zalazak sunca u selu Oia, na grebenu ostrva ili vožnja vespom krivudavim, ostrvskim putevima kroz maslinike jednako su privlačne. Kupanje u moru na Santoriniju nije posebno spektakularno, ali plivanje u privatnom, infinity bazenu apartmana na padini kaldere nešto je sasvim drugo.

Grčka je jedno od onih mesta na kome je čovek daleko od briga. U stanju ste da celog dana opušteno sedite uz čašu vina i ostrvski sir i gledate u daljinu ne razmišljajući o ničemu. Cvrčanje cvrčaka, miris makije i lenja toplina u sumrak kao da su stvoreni za uživanje u ljubavi.

Naravno, svakako želite izbeći jul i avgust, kada horde pansionskih turista navale na Santorini i izbrišu svaki tračak romantike.

Salzkammergut, Austrija

Hallstättersee, Wolfgangsee, Mondsee, Irrsee… Teško je reći koje je od ovih gornjoaustrijskih jezera lepše. Okružena visokim Alpama i u pejzažu posutom ljupkim selima i slikovitim dvorcima teško da neće podstaći romantično raspoloženje. Bilo da je reč o zelenim proplancima leti ili snegom prekrivenim, borovim šumama zimi ovo je mesto koje će uvek izazivati divljenje kod posmatrača. Možete li zamisliti išta romantičnije od brvnare u snegu i vatrice, koja pucketa u kaminu? Zima nije vaše godišnje doba? Salzkammergut nudi mnoštvo planinarskih staza i veličanstvenih vizura, vožnje čamcem po tajnovitim vodama jezera. Za one koji vole aktivniji odmor tu su skijaške staze, sportovi na vodi ili odlazak do nekadašnjih rudnika soli, danas uređenih za obilaske. Obližnji Salzburg nudi šoping, pregršt muzeja i kulturnih događanja.

Možda vas je iznenadilo ovo odredište, ali sigurno ste do sada zaključili da mu puno toga ide u prilog. Salzkammergut je romantično i uzbudljivo mesto. Ako ne verujete, pogledajte film „Moje pesme, moji snovi“. Blizu je i na put možete krenuti i sopstvenim prevozom. Dovoljno je samo nekoliko dana za beg od svakodnevice, a opet, ovde imate šta raditi i nedeljama. U Salzkammeergutu ćete pronaći luksuzne spa hotele, usamljene brvnare ili nešto povoljnije apartmane. Naša preporuka je soba s pogledom u Hallstattu.

Bali, Indonezija

Ukoliko ste se odlučili za egzotiku, toplo sunce, peščane plaže i bujnu vegetaciju, u tom slučaju Bali bi mogao biti dobar izbor. Na ovom raskošnom ostrvu egzotike vam neće nedostajati, a cene su najpristupačnije na jugoistoku Azije. Možda plaže na Baliju nisu najlepše na svetu, ali okruženje na hotelskim ili privatnim bazenima bungalova i vila je rajsko. Usred palmi i guste vegetacije džungle možete uživati u koktelima ili u opuštajućoj masaži za dvoje u hladu senke. Privatna večera na peščanoj plaži jedna je od stvari, koje svakako morate isprobati. Za ljubitelje aktivnijeg odmora tu su mnogobrojni izleti u prirodu, planinarenje i odlazak do fantastičnih pirinčanih polja ili obilasci lokalnih hramova. Uz malo truda na internetu sve to može biti dostupno za manje od 1330 evra po osobi.

Ostrvo Skye, Velika Britanija

Ako ste pratili seriju „Tuđinka“ onda znate da radnja počinje tako, da mladi par otputuje na bračno putovanje u Škotsku, a mlada iznenada nestane. Nekim čudom i ne svojom voljom prolazi kroz vrata u vremenu i nađe se u sedamnaestom veku, gde upoznaje zanosnog gorštaka, zaljubi se i odluči da zaboravi na muža.

Ne, vama se to neće dogoditi, ali ćete svakako uživati u prirodi i pejzažima viđenim u seriji. Jedan od najlepših i najmističnijih krajolika sveta još nisu preplavili turisti i još uvek vam može pružiti dovoljno privatnosti.

Ostrvo Skye jedno je od najbolje čuvanih tajni Škotske. Ovde u jednom danu možete doživeti sva četiri godišnja doba, možete sa svetionika na vrhu litice posmatrati uzburkano more, uživati u lepoti dvorca na ivici ledenog jezera, ručati u ribarskom selu ili se popeti na neki od surovih, stenovitih vrhova i uživati u pogledu na nepregledno zelenilo u podnožju. Iznajmite tradicionalnu kamenu kućicu ili sobu u BB na rubu sela, a romantične večeri provodite uz vatru ognjišta ili u veselom društvu u pabu.

Nacionalni park Kruger, Južnoafrička Republika

Niste još razmišljali o bračnom putovanju, koje uključuje afrički safari? Možda biste trebali. Nacionalni park Kruger nije jeftinija opcija, ali vam se zato neće dogoditi da je na jutarnjoj safari vožnji više džipova s foto aparatima, nego li životinja. Visoke cene drže horde turista na pristojnoj udaljenosti i omogućuju očuvanje neverovatno bogatog životinjskog sveta. U Kruger idete da biste videli „veliku petorku“, kako od milja nazivaju slona, nosoroga, lava, leoparda i bivola. Tu nema vožnje danima i danima pre nego li, na trenutak, ugledate neku od životinja. Ovde ih možete videti sve i to u jednom od najlepših krajolika Afrike. Dnevnu vrućinu, između jutarnjih i večernjih safari vožnji, možete prebroditi u krugu nekog od luksuznih lodgeva uz bazen, na masaži ili uz slastan ručak.

Kada ste već došli do Južnoafričke Republike nikako nemojte propustiti živopisni Cape Town i izvanredne vinarije u okolini.

O Simon

Osnivač sajtova: www.Avionom.com, www.Dijetica.com, www.Rentiranje.com, www.EUMediaGroup.com