Da li će let biti otkazan ako nema dovoljno putnika?

Poslao/la

Odavno smo navikli na velike gužve prilikom čekiranja i hvatanja leta, ali zamislite da se pojavite na aerodromu i shvatite da niko osim vas ne čeka let i da ste jedini putnik u avionu

Mnogi bi se verojatno uplašili da je avion već odleteo ili da su nešto pogrešili, ali to nije uvek slučaj.

S vremena na vreme avio-kompanije odrade letove na kojima se nalazi tek nekoliko, a ponekad i samo jedan putnik. Za mnoge od nas, koji smo navikli na čekanje na aerodromima, ovo zvuči kao naučna fantastika, ipak, nije tako.

Za one koji polete sami u avionu putovanje se pretvara u pravu pustolovinu. Poslednja putnica kojoj se ovo dogodilo letela je iz Bangkoka na ostrvo Koh Samui. Osoblje se pobrinulo da ovo putovanje upamti, pa je tako za početak sela gde god je htela, a dobila je i jela i pića koliko god je želela.

Mnogi od nas zaključili bi kako se letovi s malo putnika otkazuju, ali u praksi, sve je to pitanje logistike. Jednostavno, zbog drugih letova nekad određeni avion mora da bude na drugom mestu jer ga već sledeći dan čeka novi let, tako da ove stvari, kad se malo bolje razmisli, i nisu toliko čudne.

Takođe, tu je i pitanje posade i aviona. I piloti i stjuardese očekuju avion u dogovoreno vreme jer često prema redu letenja nameštaju i plan odlaska kući. Uz sve nabrojano, tu su i prihodi od tereta jer otkazivanje letova znači i gubitak planiranih prihoda od prevezenog tereta, piše „Pun kufer“

Tako da, ako vam se dogodida se pojavite na svom mestu za ukrcacanje i vidite da nema nikog kraj vas, moguće je da niste propustili let, već ste jednostavno jedan od srećnika koji doživljavaju retko iskustvo da imaju ceo avion samo za sebe (B92net).

Blog Post Lokacija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *