Brzo rešenje za podočnjake

Brzo rešenje za podočnjake

Ukoliko vas čeka važan sastanak a podočnjaci su tamni i natečeni, primenite jednu od nekoliko brzih metoda koje će učiniti da kesice ispod oka budu manje vidljive

Probudili ste se, pogledali u ogledalo i ustanovili da su vam podočnjaci tamni i natečeni, a čeka vas sastanak sa poslovnim partnerom ili voljenom osobom. Dok razmišljate šta je uzrok tome, previše soli u ishrani ili nedovoljno sna, primenite jednu od nekoliko brzih metoda koje će učiniti da kesice ispod oka budu manje vidljive.

Krastavac i krompir

Metode koje primenjuju fotomodeli i mnoge holivudske zvezde. Tanki kolutovi krastavca ili svežeg krompira za petnaestak minuta će da zategnu kožu oko očiju i to vrlo efikasno. Mana im je, međutim, što njihovo dejstvo kratko traje, pa je potrebno na svaka dva časa ponoviti tretman.

Led

Kockice leda na podočnjacima takođe odmah deluju, dovoljno je da ih držite pet minuta i tamni kolutovi će se povući, a koža postati zategnuta. Osim toga nestaće za kratko i sitne bore oko očiju.

Čaj od nane

Kesice čaja od nane na očima deluju na više problema. One će vam pomoći da ublažite svrab i crvenilo, odnosno iritaciju očiju, kao i da podočnjaci i sitne bore budu manje vidljivi. kada se kesice malo ohlade, ocedite ih toliko da vam se ne sliva tečnost po licu, ali ne sasvim, pa stavite preko kapaka i držite oko 15 minuta.

Korektor

Najbrži metod za ublažavanje podočnjaka je korektor, koji ih vešto kamuflira. Međutim, sastojci u njemu deluju agresivno na kožu i vremenom uzrokuju pojavu bora i nipošto ga ne bi trebalo nanositi direktno na kožu, bez podloge.

Kapi za nos i kafa

Osobe koje imaju problema sa sinusima ili niskim krvnim pritiskom imaju otečene oči, u tom slučaju ovaj problem ćete rešiti pomoću kapi za nos ili jake kafe.

O Simon

Osnivač sajtova: www.Avionom.com, www.Dijetica.com, www.Rentiranje.com, www.EUMediaGroup.com