Avionom iz Beograda do Indije

Avionom iz Beograda do Indije

Najveći indijski turistički operater “Interglob” pokušava da nađe partnera za ovaj region, a Beograd je u užem izboru.

Traže avio-kompaniju koja bi uspostavila četiri direktne linije sa Indijom – za početak do Nju Delhija i Bombaja, a potom do još dva grada.

Interglob” drži 32 odsto indijskog turističkog tržišta, što znači da svaki treći ondašlji turista putuje preko njih. Imaju 12.500 svojih prodajnih mesta i niskobudžetnu avio-kompaniju “Indigo” koja poseduje 110 “erbas 320” aviona.

“To je turistički konglomerat. Njihova avio-kompanija leti na teritoriji Indije i još do Emirata i Singapura – objašnjava Zoran Dražeta, vlasnik firme “Globkon” koji im je partner i konsultant za poslove u ovoj regiji.

“Ukoliko bi im Er Srbija postala partner, to bi značilo najmanje 1.000 putnika svake nedelje, a možda i više. Mi bismo se trudili da ih zadržimo u Srbiji. To je velika šansa za naš turizam. I za hotelijere i za seoski turizam. Ukoliko mi ne pristanemo, Kroacija erlajns ili grčki Egian će sigurno pristati. Pregovaramo sa Vladom Srbije i Turističkom organizacijom Srbije.”

A Srbiju su izabrali, kako kaže Dražeta, na preporuku Nareša Katara, glave jedne od najmoćnijih indijskih porodica. On je već dva puta bio u našoj zemlji.

O Simon

Osnivač sajtova: www.Avionom.com, www.Dijetica.com, www.Rentiranje.com, www.EUMediaGroup.com