Aerodrom „Morava“ uvodi linije za Beč i Solun, u planu i teretni saobraćaj

Poslao/la

Aerodrom „Morava“ koji se nalazi između Čačka, Kragujevca i Kraljeva, 31. marta,  imaće i treću liniju za Beč i tri linije za Solun

Direktor Dragan Bugarinović je novinarima u Kragujevcu rekao da je u planu uvođenje kargo saobraćaja kroz dve godine, zbog čega se planira izgradnja nove piste, dužine od bar 3,5 kilometra i širine 60 metara, tako da može da prihvati i najveće teretne avione.

U Regionalnoj privrednoj komori Kragujevca je predstavljen potencijalni značaj aerodroma „Morava“ za privrednike Šumadije i Pomoravlja, posebno za izvoznike.

Aerodromu „Morava“ „gravitira“ 25.000 privrednih društava i 90.000 preduzetnika sa teritorije centralne Srbije“, rekao je novinarima predsednik RPK u Kragujevcu Predrag Lučić.

On je rekao da je taj aerodrom udaljen svega 39 kilometara od Kragujevca, koji postoji od prošle godine, već doprineo povećanju investicione atraktivnosti u Šumadiji i Pomoravlju, te i u Kragujevcu.

Lučić je rekao da je 2019. godine privreda Centralne Srbije imala spoljnotrgovinski suficit od 600 miliona evra, a privreda Šumadijskog upravnog okruga 372 miliona evra što je bio najveći spoljnotrgovinski suficit nekog regiona u Srbiji.

Blog Post Lokacija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *