Lista nedozvoljenih predmeta

Lista nedozvoljenih predmeta
Putnicima u predatom prtljagu nije dozvoljeno nošenje eksploziva i zapaljivih supstanci, eksplozivnih naprava kao i naprava čijom se upotrebom mogu izazvati ozbiljne povrede ili mogu predstavljati pretnju po bezbednost

U cilju Vaše i bezbednosti i sigurnosti avio-saobraćaja, putnicima nije dozvoljeno da u obezbeđivano-restriktivnu zonu aerodroma i u vazduhoplov unesu pištolje, vatreno oružje i druge uređaje koji ispaljuju projektile, uređaje za omamljivanje, predmete sa oštrim vrhom ili oštrom ivicom, alat, tupe predmete, eksplozive i zapaljive materije i naprave.

Takođe, putnicima u predatom prtljagu nije dozvoljeno nošenje eksploziva i zapaljivih supstanci, eksplozivnih naprava kao i naprava čijom se upotrebom mogu izazvati ozbiljne povrede ili mogu predstavljati pretnju po bezbednost.

Detaljan spisak predmeta i materija čije nošenje u ručnom i / ili prtljagu nije dozvoljeno možete pronaći u daljem tekstu.

SPISAK PREDMETA ČIJE UNOŠENjE U OBEZBEĐIVANO-RESTRIKTIVNU ZONU AERODROMA I/ILI VAZDUHOPLOV NIJE DOZVOLjENO

Bez uticaja na ostale propise o obezbeđivanju u vazduhoplovstvu koji se primenjuju, putnicima nije dozvoljeno da u obezbeđivano-restriktivnu zonu aerodroma i u vazduhoplov unesu sledeće predmete:

  • Pištolje, vatreno oružje i druge uređaje koji ispaljuju projektile
  • Uređaje za omamljivanje
  • Predmete sa oštrim vrhom ili oštrom ivicom
  • Alat
  • Tupe predmete
  • Eksplozive i zapaljive materije i naprave

Takođe, putnicima u predatom prtljagu nije dozvoljeno nošenje eksploziva i zapaljivih supstanci, eksplozivnih naprava kao i naprava čijom se upotrebom mogu izazvati ozbiljne
povrede ili mogu predstavljati pretnju po bezbednost vazduhoplova.

NAPOMENA:
Spisak predmeta i materijala čije unošenje u obezbeđivano-restriktivnu zonu aerodroma i/ili vazduhoplov nije dozvoljeno podložan je izmenama. Savetujemo da sve informacije o navedenim predmetima i materijalima potražite kod izabranog avio-prevozioca.

Pištolji, vatreno oružje i drugi uređaji koji ispaljuju projektile

To su uređaji koji mogu ili bi mogli biti upotrebljeni da izazovu ozbiljne povrede ispaljivanjem projektila, kao što su:

[table id=1 /]

* Prevoz navedenih predmeta i materijala moguć je samo ukoliko su ispoštovani međunarodni standardi i  odgovarajući domaći propisi za prevoz navedene vrste predmeta i materijala i primenjene odgovarajuće procedure koje propisuje avio-prevozilac.

Uređaji za omamljivanje

To su uređaji koji su specijalno dizajnirani da onesveste ili parališu protivnika (napadača), kao što su:

[table id=2 /]

* Prevoz navedenih predmeta i materijala moguć je samo ukoliko su ispoštovani međunarodni standardi i odgovarajući domaći propisi za prevoz navedene vrste predmeta i materijala i primenjene odgovarajuće procedure koje propisuje avio-prevozilac.

Predmeti sa oštrim vrhom ili oštrom ivicom

To su predmeti sa oštrim vrhom ili oštrom ivicom koji se mogu koristiti da izazovu ozbiljne povrede, kao što su:

[table id=3 /]

Alat

To je alat koji se može koristiti za izazivanje ozbiljnih povreda ili kao pretnja bezbednosti vazduhoplova, kao što su:

[table id=4 /]

* Prevoz navedenih predmeta i materijala moguć je samo ukoliko su ispoštovani međunarodni standardi i   odgovarajući domaći propisi za prevoz navedene vrste predmeta i materijala i primenjene odgovarajuće procedure koje propisuje avio-prevozilac.

Eksplozivi i zapaljive materije i naprave

To su eksplozivi i zapaljive materije i naprave koje mogu ili bi mogle biti upotrebljene da izazovu ozbiljne povrede ili da predstavljaju pretnju bezbednost vazduhoplova, kao što su:

[table id=5 /]

* Prevoz navedenih predmeta i materijala moguć je samo ukoliko su ispoštovani međunarodni standardi i odgovarajući domaći propisi za prevoz navedene vrste predmeta i materijala i primenjene odgovarajuće procedure koje propisuje avio-prevozilac.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име